KÖYLÜLER RAHATLADI, ATIL SULAR KONTROL EDİLDİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylerdeki tarımsal sulama ve hayvanların içme suyu ihtiyacını gidermek için su depoları temin ediyor. Atık durumdaki kaynak suların kontrol altına alınıp kullanıldığı su depoları vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşılıyor.

 

SULAMA VE HAYVANLARA İÇME SUYU

Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacı ile hayata geçirdiği projelere devam ediyor. Özellikle sulama ihtiyacını gidermek için kent genelindeki köylere su depoları inşa eden Büyükşehir böylece tarımla uğraşan vatandaşların sorunlarına çare oluyor. Ayrıca hayvanların içme suyunu da karşılayan bu depolar hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de büyük yarar sağlıyor.

 

KAYNAK SULARI KULLANILIYOR

Depolarda kullanılan suların bir özelliği de dikkat çekiyor. Depolara köylerde atıl durumda olan kaynak suları kontrol edilerek dolum sağlanılıyor.  Böylece hem israf önlenmiş hem de milli sermayeye katkı da bulunuluyor.

 

KÖYLERE YAPILIYOR

Kandıra’ya bağlı köylerde şu ana kadar 15 su deposu vatandaşların hizmetine sunuldu. İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde ise yedişer tane su deposu yapıldı. 20 su deposu da önümüzdeki günlerde yine Kandıra’ya bağlı köylerde hizmete girecek. Su depoları ihtiyaç dahilinde diğer illerdeki köylere yapılmaya devam edilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817