banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kredi Kartı Aidatları Kalkıyor
Tüketiciyi canından bezdiren kredi kartı aidatı başta olmak üzere, bankaların her yaptıkları işi ücretlendirmesinde sona yaklaşıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kartı aidatları, hesap işletim ve dosya ücreti adı altında tüketicilerden alınan bedellerin kaldırılması için yasa hazırladıklarını söyledi. Bankaların faiz dışı gelirlerinin 31 adedi bulduğunu, bunların bir kısmının tamamen kaldırılabileceğini, bir kısmının ise uygun hale getirileceğini belirten Yazıcı, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni tüketici kanun taslağını anlattı. Yeni tasarı taslağı tüketicilerden kredi kartı üyelik, hesap işletim, dosya ücreti adı altında alınan bedellerin kaldırılmasını da öngörüyor.

31 KALEM PARA 
Bakan Yazıcı, şunları kaydetti: "Bankaların tüketiciden aldığı 31 ayrı ücret var. Kredi kartı aidat ücreti, hesap işletim ücreti, işlemsizlik ücreti. Yani, bir hesabınız var, işletmemişsiniz, ondan bile ücret alıyor 'niye işletmedin?' diye. Dosya masrafı, komisyon ücreti, hayat sigortası ücreti, sigorta bedelleri, katkı payı, ekspertiz ücreti... Bunların kaldırmayı hedefliyoruz. Bankacılarla da görüşeceğiz." 

YENi YASA NE DiYOR?
MADDE 4: Tüketici sözleşmeleri ile bilgilendirmeler en az 12 punto büyüklüğünde, açık, sade, anlaşılabilir bir dilde ve okunabilir şekilde düzenlenir ve bunların bir nüshası tüketiciye verilir. Sözleşmede belirtilmiş olmadıkça, tüketiciden, faiz, masraf, komisyon, teminat ve benzeri ödeme talep edilemez. Bankacılık sözleşmelerinde ise hiçbir suretle tüketicilerden kredi kartı üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, dosya ücreti, ipotek fek ücreti vb. isimler altında herhangi bir bedel alınamaz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826