banner2779
banner2752
banner2750

KREDİ KARTI KALKIYOR TARİH AÇIKLANDI...
 BBVA’nın Ödeme Sistemleri Başkanı Mehmet Sezgin, temassız ödeme noktalarının gelişmesi ve kredi kartlarının cep telefonlarına uygulama olarak yüklenmesi ile 2018’de kredi kartlarının tamamen ortadan kalkacağını söyledi

Garanti Bankası’nın sahibi İspanyol BBVA’nın global ödeme sistemlerinden sorumlu başkanı olan Mehmet Sezgin, özellikle temassız ödeme noktalarının gelişmesi ve kredi kartlarının da cep telefonlarına bir uygulama olarak girmesi sonucunda plastik kartlara olan ihtiyacın 2018’de ortadan kalkacağını söyledi.

Ancak Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, plastik kartın ortadan kalkacak olmasına rağmen kart kullanıcıların ortalama kişi başına taksit maliyetinin 50 lira olduğunu ve bonus ile diğer harcamalar da dikkate alındığında alınan ücretin ortadan kalkamayacağını belirtti.

"KARTTAN KÂR ETMİYORUZ"

Genç, müşterilerine taksit imkânı olmayan kartları ücretsiz sunduklarını ancak taksit özelliği olmayan kartların ilgi görmediğini ifade etti. Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil ise son dönemde getirilen düzenlemelerin de etkisiyle kârlılığı tartışılan bu alanda, ölçek konusunun önemli olduğunu ve kâra olumlu yansıdığını söyledi. Erbil, “Ölçek bu işteki en önemli değişken. Ne kadar büyükseniz o kadar kârlı olma veya kârlılığa yakın olma şansınız artıyor. Bu da müşteri memnuniyetini, bağlılığını artıracak ve ölçeğimizi destekleyecektir diye bekliyoruz” dedi.




Kaynak: Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751