banner2779
banner2752
banner2750

KREDİ KARTI KULLANICILARINA GÜZEL HABER
 Hükümet kayıt dışı ile mücadelenin kapsamını genişletiyor. Hem kayıt dışı ile teknolojik olarak daha fazla mücadele edilecek hem de kartlı alışverişler teşvik edilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda nakit para kullanımının azaltılması planlanıyor.
BİRİKEN BONUSLARLA FATURALARINIZI ÖDEYİN
Bu kapsamda banka kartıyla alışveriş yapılması halinde yüzde 1'den başlamak üzere yüzde 2, 3 oranında 
 verilmesinin önü açılıyor. Biriken puanlar vergi, elektrik veya su sının ödenmesinde kullanılabilecek. Örneğin bir ay içinde banka kartıyla 2 bin liralık alışveriş yapılması halinde karşılığında 50-60 liralık bonus birikecek. Bu para ile herhangi bir vergi ödemesi gerçekleştirilebilecek. Ya da bankacılık sektörünün de anlaşması olması halinde belediyenin su faturası veyahut elektrik faturası ödenebilecek. Maliye'nin hedefi kartla alışverişin teşvik edilerek kayıt dışı ekonomiyi birkaç yıl içinde 5 puan daha düşürebilmek.

FATURA VE FİŞ ALINACAK
Kayıt dışı ile Mücadele Eylem Planı kapsamında yürütülen çalışmalarda hedef kartlı alışverişin teşvik edilerek işletmelerin fiş ve fatura kesebilmelerinin sağlanması. Alışverişler kartla yapılacağı için işletmelerin belge düzenleyip düzenlemediği elektronik ortamda takip edilebilecek. Söz konusu eylem planının 2017 yılına kadar hayata geçirilmesi gerekiyor. Geçmişte fiş toplayanların ödüllendirildiğine dikkat çeken Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, buna benzer bir uygulamanın da kartla alışverişin teşvik edilmesinde kullanılacağını söyledi. Henüz çalışmaların toplantılar sonucu ortaya çıkan görüşler doğrultusunda taslak aşamasında olduğunu ifade eden bir Bakanlık yetkilisi "Şu an üzerinde çalıştığımız modele göre 100 TL'lik bir alışveriş yapana yüzde 2-3 oranında bonus verilmesi düşüncesi var. Geçmişteki vergi iadesi gibi. Biriken bu para faturaların ödenmesi ve vergi mahsuplaşmasında kullanılabilir" diye konuştu.

81 İLE AKILLI KART
Kayıt dışıyla mücadelede akaryakıt satışlarına çiple takip, şehir içi ulaşımda otobüs ve minibüste elektronik ücret toplama sistemine geçiş de yer alıyor. Bu kapsamda öncelikli olarak şehir içi toplu ulaşımda elektronik ücret toplama sistemine geçilmesi çalışması yer alıyor. Bu sayede nakit ödeme yapılmasının azaltılması hedefleniyor. Taksi, minibüs ve halk otobüslerinin ücretleri elektronik ortamda tahsil edileceği için vergi kayıp ve kaçağının da azaltılması hedefleniyor. İllerde uygulanacak akıllı kart sisteminin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülecek çalışmalarda 81 ile yaygınlaştırılması planlanıyor.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751