banner2779
banner2752
banner2750

Kroman Çelik, Ankara’da

Gezide Cumhuriyetin kurulduğu 1. Meclis ve 2. Meclis gezilirken heyecan doruk noktasına ulaştı. Cumhuriyetin kurulduğu tarihteki şartlar yerinde görüldü. Yaşananlar Rehber tarafından açıklandı. Öğrenciler ataları ile gururlandılar. Şimdiki yeni meclisi gezdiler. Öğrencilerin gururları bir kat daha arttı. Cumhuriyetin ilk günlerinden bu güne kadar meydana gelen gelişmelerin bir kısmı kendilerine Yeni Mecliste anlatıldı. Meclisin işleyiş biçimi anlatıldı. Öğrencilerde Millet Vekili olarak Meclise girme meğli oluştu. Meclisin tarihi ile ilgili bilgileri rehberler anlattı.

Öğrenciler ve veliler çok etkilendi. Gün ortasında Hacı Bayram Veli Küllüyesine giden öğrenciler ve veliler bu tarihi alanın etkisinde kaldılar. Küllüyeyi ve çevreyi incelediler. Tarihi Ankara Kalesinin manzarasını seyrettiler. Gezinin finalinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarı Anıtkabir’i ziyaret ettiler ve çelenk sundular, dua ettiler. Almak istedikleri bilgileri alarak amaçlarına ulaşmış bir şekilde geri döndüler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751