banner2779
banner2752
banner2750

 KSO BAŞKANI: “İŞSİZLİK ARTIYOR, AMA ELEMAN BULAMIYORUZ“

 

İşsizlik oranımız artıyor ama eleman bulmakta zorlanıyoruz. Gebze’de bir firmamız 100 kişiyi istihdam etmek için İŞKUR’a başvurdu. İŞKUR 6 bin kişiye çağrıya çıkmasına rağmen sadece 42 kişiden dönüş oldu. 30 kişi işe alındı. Hala iş açığı devam ediyor. İşsizlik oranlarıyla örtüşmediğini görüyoruz.” dedi.

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İşsizlik verilerinin üç aydır artış eğiliminde olduğunu görüyoruz. TUİK verileri işgücüne katılma oranın yüzde 52,7’ye yükseldiğini gösteriyor. Diğer taraftan önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında sanayi sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,5 puan azaldığını görüyoruz. İşsizliğin sağlıklı çözümü için sanayinin katkısının artması gerekiyor. Burada da esas çözümün mesleki eğitim olduğunu düşünüyoruz. Mesleki eğitimdeki yapısal reformların sonucunu uzun vadede görebiliriz ama kalıcı bir çözüm olur.” dedi.

 

-KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Bütçe Dengesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Başbakanımız fazla harcamanın sinyalini vermişti” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Eylül ayı bütçe rakamlarını değerlendirerek, “Eylül ayında  bütçemiz 16,9 milyar TL açık verdi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bütçede fazla para harcama sinyalini vermişti. Bugünkü ortamda bu harcamaları yerinde buluyoruz. Darbenin etkilerini minimuma indirmek için yapılan bu harcamaları olumlu değerlendiriyoruz. Temennimiz bunun kalıcı olmamasıdır.” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751