banner2779
banner2752
banner2750

KTO'DA İLK TOPLANTI AHDE VEFA İLE BAŞLADI

Yönetim Kurulu’nun tam kadro katıldığı ilk toplantıya üyeler de ilgi gösterdi ve yapılan konuşmalarda birlik, beraberlik mesajları verilirken, eski yöneticilere ahde vefa örneği olarak plaket verilmesi hem alkışlandı, hem de duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Toplantıların yapıldığı salona vefat eden odanın ilk kurucu Başkanı Cemalettin Fidancı’nın adının verilmesi de ayrıca takdir kazandı. Oda da yer alan büyük salona da yine vefat eden Oda Başkanı Mustafa Efe’nin adı verilmişti.

Yeni Yönetimin ilk toplantısıi her zaman olduğu gibi İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşmasın ı yapan Meclis Başkanı Güngör Ayhan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Odamızın çalışmalarında birlik ve beraberlik havasının bozulmadan devam etmesini temenni ederim. Yapılacak çok çalışma var ve bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Daha sonra gündem maddesine göre ilk konuşmasını yapan ve faaliyetler hakkında bilgi veren Oda Başkanı Recep Öztürk, “Değerli arkadaşlar hepimizin özveride bulunacağı bir süreç içindeyiz. Bu süreçte en önemli dayanağımız birlik ve beraberlik olup, tek amacımız ise üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda oda olarak hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarmak olacaktır. Sonuçta hepimiz insanız ve insan odaklı çalışacağız. İnsana hizmet Hak’ka hizmettir anlayışı ile Başarılı olacağımıza güvenimiz tamdır. Bu yolda Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun Bildiğiniz üzere 5 Nisan 2018 tarihinde Meslek Komitesi, Meclis Üyelikleri seçimlerimiz ve 11 Nisan 2018 tarihinde ise meclis başkanı ve meclis divanı ile başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçimlerini yaptık. Sizlerin de desteği ile ilçemize yakışır bir seçim dönemini başarı ile gerçekleştirmenin bizleri fazlasıyla memnun ettiğini belirtmek isteriz. Birlik olmanın, birlikte çalışmanın ortak duyguları paylaşmanın, kalplerimizin birlikte atmasının ve azimle çalışmamızın sonucunda Allah bizlere Körfez Ticaret Odası seçimlerini bütün komitelerde büyük bir üstünlükle almamamızı nasip etti. Seçimin sükûnet içerisinde geçmesi odamıza ve ilçemize yakışır bir şekilde olması memnuniyet vericiydi. Seçim sonrası üyelerimizin tamamının bizlere oy verdiğini kabul ederek, Herkese eşit mesafede olarak tüm üyelerimizi kucaklayarak, birlikte çalışarak, birlikte üreterek ve hep birlikte kazanarak, Körfez için çalışacak olan kocaman bir aile olacağımıza hizmet anlayışımızı eşit ve adaletli bir şekilde ayrım yapmadan sürdüreceğimize kanaatimiz tamdır” dedi.

Öztürk konuşmasının devamında, “ Odamızın bugünlere gelmesinde ve kuruluşunda yer alan Bu kente ve bu odaya hizmet etmiş, geçmiş dönemlerdeki tüm başkanlarımıza tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Özellikle ahirete intikal etmiş olan Kurucu başkanımız Cemalettin Fidancı’yı ve 3 dönem başkanlık yapmış Mustafa Efe ile tüm yöneticilerimize ve üyelerimize  Allah’tan rahmet diliyoruz. Yeni yönetim kurulu, meclis ve komitelerimiz ile hepimizin tek amacı odamız için neler yapabiliriz nasıl projeler gerçekleştirebiliriz ve devir aldığımız bayrağı nasıl daha ilerilere taşırız olacaktır. Bundan sonraki süreçte odamızla ilgili ilk planlamamız Odamızı ‘’birlik’’ mantığıyla yönetmek olacaktır. Yönetim, meclis ve komite üyelerimiz ile Birlik ve beraberlik içinde el ele, omuz omuza vererek Körfez ticaretini ve bölgesel gelişimi sağlamaya devam edeceğiz. Görev süremizde Kulağımız gözümüz, sektör temsilcileri, itici gücümüz sizler olacaksınız. Oda faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde ve ilçemizin sorunlarına çözüm önerileri getirmemizde sizlerin komitelerde konuşup yönetim kuruluna ilettiğiniz konular, bizlerin çalışmalarının temelini oluşturacak. Komiteler sadece olması gerektiği için olmayacak, meclisi projeler ile besleyen üreten pozisyona getirilecektir. Oda üyelerimizin sektörel bazda birbirlerini tanımaları sağlanacak ve birbirleri ile ticari ilişkileri arttırılarak sorun paylaşan ve çözüm üreten katılımcı bir topluluk olacaktır. Komitelerimizden isteğimiz, Kendi gruplarında gidilmeyen üye kalmamasını Gidilen yerlerde sizlere oda olarak verilecek bilgi formlarını gittiğiniz üyelere eksiksiz olarak doldurtulmasını, ziyaret esnasında çekilen fotoğrafların oda tarafından oluşturulan whatsap gruplarından firma adı ile birlikte odamıza iletilmesini,  tatbikî üyelerden dinlediğiniz sektör sorunlarını komite toplantılarında görüşüp yönetim kuruluna iletmenizi bekliyor olacağız.  Oda olarak İlçemiz ile ilgili tüm sorunlara odaklanan bir oda olacağız. İlçemizdeki sorunların belirlenmesinde en önemli veriyi yine yapacağımız üye ziyaretlerinden elde edeceğiz. Sizlerden gelen veriler ile lobicilik konusunu belirleyeceğiz. Lobi faaliyetlerimiz kapsamında toplantı ya da ziyaret düzenleyerek, toplantıya/ziyarete ait raporumuzu hazırlayacağız. Toplantı ya da ziyaret sonunda oluşturulan raporu ilgililere ileterek ve takibini yaparak lobicilik faaliyetlerimizin sonuca ulaştırılması sağlayacağız” dedi.

Hedef ilçenin ticaretinin gelişmesi

Recep Öztürk, konuşmasının devamında faaliyetlere de yer vererek, “Oda olarak en önemsediğimiz konulardan biri Esnafımızın tüccarımızın ticari hayatımıza nasıl canlılık katarız, onların kazançlarını nasıl daha fazla arttırırız konusunda çözüm bulmak olacak. Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz projeler festival ya da panayırlarla Körfez halkının Körfez’den alışveriş yapmasını sağlamaya yönelik çalışmaları görev süremizde yapmaya çalışacağız. Hepimizin bildiği Ticari hayatta bir AVM gerçeği olduğu, fakat Körfez’den alışveriş yapmanın ayrı bir keyif olmasını sağlamakta bizlerin elinde. Bu anlamda da Oda olarak elimizden gelen desteği esnafımıza, tüccarımıza sağlıyor olacağız. Organize edeceğimiz sektör buluşmaları ve ortak akıl toplantılarında işadamlarını bir araya getirerek görüşmeler yapmalarını sağlayacak, böylelikle üyelerimize ve bölge işadamlarına hem yeni iş fırsatları oluşturma imkânı sağlayacak hem de sektör sorunlarını geniş kapsamlı bir şekilde ele almış olacağız. Bu süreçte yapmış olduğumuz kardeş oda protokollerinden faydalanarak Katar, Bulgaristan,Bakü, Karadeniz Ereğli gibi farklı il ve yurt dışındaki bağlantılarımızı kullanmış olacağız. İlçemizin gelişmesi, vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için ticaret odası olmanın yanında örnek teşkil eden bir sivil toplum kuruluşu olmak gerekliliğinin farkında olan bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bundan sonraki süreçte yaptığımız çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile Kent vizyonuna değer katan, birlikteliği öne çıkaran, kapsayıcı ve bütünleştirici çalışmaları ile örnek teşkil eden bir kurumsal yapıya sahip olacağız. Gerçekleştireceğimiz eğitimler ve ilçe halkının menfaatleri düşünülerek yapılacak olan sosyal sorumluluk projeleri ile Körfez’in en üretken kurumlarının başında gelmesi için elimizden geleni yapıyor olacağız. Bölgemizde bulunan Meslek Liseleri, Çıraklık okulları ve yapılmakta olan Tematik Lise ile işbirlikleri geliştirip aynı zamanda üyelerimizle bir araya getirerek çözüm arayışları içerisinde olacağız. Körfez Ticaret Odası olarak bizler değişimlere ayak uydurabilmek ve sistemimizi daha sağlıklı kullanabilmek için Web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız ile ilgili iyileştirmeler yapıyoruz. Oda faaliyetlerimizin tanıtılmasında en önemli faktörün sosyal medya ve web sayfası olduğunun farkında olarak, teknolojik gelişmelere ayak uyduran ve üyelere bilgi akışı sağlanmasında en etkili yöntemleri tercih eden bir oda haline geleceğiz” şeklinde konuştu.

Ahde Vefa

Recep Öztürk, göreve geldikten sonra yapılan faaliyetlerin başında oda eski başkanları ve ailelerinin ziyareti olduğunu belirterek, “Vefanın ne kadar önemli olduğu bilerek eğer bizler bugün bugün bu makamlarda oturuyorsak bu odanın hangi şartlarda kurulduğunu, kimlerin nasıl çalıştığını nasıl emek sarf ettiklerini bilerek kurucu üye ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. İlk olarak 1999-2005 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı yapan merhum Cemalettin Fidancı’nın değerli eşi Mürvet, Fidancı ve kızlarını, 1999-2013 yılları arasında meclis başkanlığı görevini yürüten Osman Çalık’ı, 1999-2001 yılları arasında yönetim kurulunda görev alan Sedat Gümüşel’i, ve 1999-2005 yılları arasında görev yapan Şeref Durmuş’u ziyaret ettik. İl dışında olmasında dolayı ziyaret edemediğimiz 1999-2005 yılları arasında meclis üyeliği yapan Kasım Güngör’ü ise arayarak odamıza verdiği emekler için şükranlarımızı ilettik ve en kısa zamanda ziyaretine gideceğimizi kendisine ilettik. İnanıyoruz ki Odamızın kurulmasında emeği olan herkes odamız için birer değerdir ve Onların tecrübelerinden öğrenecek çok şey vardır” dedi.

Öztürk, erken seçimden beklentilerini de şu cümleyle belirtti ve “İş dünyası olarak isteğimiz Ekonomideki çarkların yavaşlamasına ya da duraklamasına mahal vermeden, istikrar ortamının bizler için devam etmesidir” dedi.

Konuşmalardan sonra,  odanın kurucu başkanlığı, yöneticiliğini yapan isimlere teşekkür plaketi sunuldu. Hazırlanan plaketler, Sedat Gümüşel, kasım Güngör, Hakan İlgör, Şeref Durmuş, Mustafa Genç’in kendilerine, Rahmetli olan Cemalettin Fidancı’nın da eşi Mürüvvet Fidancı ve ailesine verildi. Duygusal anların yaşandığı plaket töreni sonrasında da toplantı salonuna Cemalettin Fidancı adı verildi ve tabelası takıldı. Yine eski Başkanlardan Mustafa Efe ve Osman Çalık için de plaket hazırlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751