KTO'DA MECLİS GÜNDEMİ DOLU DOLU GEÇTİ

Oda Başkanı Recep Öztürk, çalışmalar yapan komitelere ve bir an bile durmayan oda personeline teşekkür ederek, yerel yöneticilerin, idarecilerin ve STK’ların katılımı ile daha da güçlü olunacağını söyledi.

Meclis toplantısı her zaman olduğu gibi İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gündemin faaliyet raporlarının okunması bölümünde ziyaretler, katılımlar ve üye ziyaretleri ile geçen bir ay Oda Başkanı Recep Öztürk tarafından okundu. Recep Öztürk raporu okuduktan sonra yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler, toplumların gelişip zenginleşmesinde daha güçlü ve modern bir cemiyet yapısının oluşmasında STK’ların yerini ve önemini yaşayarak görüyoruz. Bu toplumsal gerçeği dikkate alarak, Körfez ilçemizin en etkili STK’ların dan olan odamızın bu konuda her türlü çalışma ve fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu özellikle belirtmek isterim. Körfez Ticaret Odası’nın, Körfez İlçeye özellikle kültürel ve ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayacak tecrübe ve imkânlara sahip olduğunu vurgulamak istiyorum.

Körfez Ticaret Odası’nın yeni yönetim kurulu olarak görev bayrağını devraldığımız günden itibaren çalışmalarımıza büyük bir heyecan ve özveriyle başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız da ilçe ve il yöneticilerimizi, eğitimcilerimizi, diğer STK’larımızı, siyasi sorumlularımızı yanımızda görmek bizim çalışma gücümüzü ve başarılarımızı daha da arttıracaktır. Mayıs ayında Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a ziyarette bulunduk. 1.5 saat kadar süren görüşmemizde Yarımca Gümrüğü’nün ve Gümrük Laboratuvarı’nın Körfez’de açılması gerektiğini, K belgelerinin odamızdan verilmesi gerekliliğini ve K belgelerinde devir hakkı tanınması, tapu harçlarının düşürülmesi talepleri iletildi. Ayrıca, TOKİ’nin bölgemizde ucuz arsa ve fazla inşaat alanı uygulamasının haksız rekabete yol açarak, inşaat sektörünün gelişmesinde bir engel oluşturması gibi konuları Başbakan Yardımcımıza ilettik. Ziyaret sonrası genel sekreterimizi arayarak bu konularla ilgili detaylı olarak bilgiler istendi ve bizlerden alınan bilgiler doğrultusunda Başbakan Yardımcımıza bir rapor hazırlanarak sunulacağı ve sayın bakanımızın bu konular ile ilgili yakından ilgileneceği söylendi” dedi.

Recep Öztürk, diğer faaliyetler arsında yer alan Kuzey Anadolu Otoyol İnşaat alanı ziyareti izlenimlerini de anlatarak,”Kocaeli’de ki uzunluğu 83 km olan ve proje bittiğinde D-100 ile Tem Otoyolu’nu rahatlatacak olan yolda Körfez çıkışı-Sevindikli Köyü çıkışı ile birlikte 9 turnike yer alacak. Biz de oda olarak ilimizi yakından ilgilendiren bu projeyi yerinden incelemiş olduk. Katılan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimizi sunuyorum. Odamızın daha aktif hale gelmesi, üyelerimizin sorunları ve ilçe sorunlarının çözümünde komitelerimizin katkı sunması anlamında komite başkanlarımızdan aktif çalışmalar yapmalarını isteyerek yönetim kurulu toplantılarımızda, meclis toplantılarımızda sunumlar yapmaları ve komite üyelerini her anlamda daha aktif hale getirmeleri konularında söz aldık. Katılımlarından ve katkılarından dolayı komite başkanlarımıza teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu ay içinde toplam ziyaret sayısına baktığımızda, 397 ziyaret yapıldığını görüyoruz. Bu ziyaretlerin önümüzdeki aylarda 650’lilere çıkacağını düşünüyoruz. Hep söylediğimiz gibi komiteler çalışırsa meclis çalışır, yönetim çalışır, oda çalışır diyerek komitelerimizin bu kadar aktif çalışıyor olmasından duyduğumuz memnuniyeti belirtiyor, bu süreçteki üstün performanslarından dolayı komite başkanları ve komite üyelerimizi tebrik ediyoruz.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü sadettin Hülagü’yü ziyaretimizde hazırlık kampüsünün ilçemize geleceği söylendi. Bu üniversitenin ilçemizde faaliyete geçmesi yılda 2500-4000 öğrencinin gelmesi demektir. Bunun da ilçemize önemli oranda ekonomik ve ticari katkısı olacaktır. Bunun dışında yine Hereke’de Nuh Çimento fabrikasının desteği ile bir Hukuk Fakültesi binasının yapılarak, bu fakültenin hereke’ye taşınması konusunun gündemde olduğunu, bununla ilgili olarak Körfez’den, Umuttepe’ye olan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için görüşmeler yapıldığını ve çözümünden sonra bu projelerin gerçekleştirileceği bilgisi bizimle paylaşıldı. Geçtiğimiz hafta önemli bir konuğu ağırladık ve Bilim insanı Canan Dağdeviren’i büyük salonumuzu dolduran yüzlerce öğrenci ve konuğumuz izledi” dedi.

Recep Öztürk konuşmasının devamında odada yapılan yeniliklere de değinerek, “Geçmiş dönemde odamıza hizmet etmiş kişilerin odamızla olan bağını koparmamak adına bir yüksek istişare kurulu kurarak, odamız ile ilgili alacağımız kararları onlarla da paylaşmak ve fikirlerini almak istedik. Her zaman söylediğimiz gibi bu odaya hizmet etmiş kişilerden öğrenecek çok şeyin olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte katılımcı yönetim anlayışımız ile odamız ile ilgili pak çok konuda yüksek istişare kurulumuz ile de iletişim halinde olacağımızın bilgisini vermek isteriz. Yine odamızda aldığımız kararlardan biri de odamıza kayıt yaptıran her üyeye hayırlı olsun telefonu etmek ve üye ziyaretlerimiz. Odamızın üyelerine karşı olan en büyük sorumluluklarından biri olduğunu düşündüğümüz bu sistemi hayata geçirdik. Haftalık olarak siz meclis ve komite üyelerimize whataspp gruplarından yeni kayıtları atıyoruz.

Yine odamızda 4-8 haziran tarihleri arasında marka ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz ve Kocaali’de ilk olacak olan ‘’Girişimci Çocuk Atölyesi’’ projesini hayata geçireceğiz. Bu proje Kocaali’de ilk olması bakımından bizler için çok önemli. Marka Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun odamıza yaptığı ziyarette konuştuğumuz ve Marka Genel Sekreterimizin de odamızla birlikte gerçekleştirmek istediği bu projeyi odamızda yapacağız. “Girişimci Çocuk Atölyesi” oryantasyon, girişimcilik temel bilgileri, iş planı hazırlama, yaratıcı potansiyeli açığa çıkartma, yenilik yapma ve eğitici oyunlarla yürütülen ve sonunda katılımcıların bir iş fikri oluşturduğu program toplamda 36 saat sürecek. Eğitiminin sonunda, öğrencilerin oluşturdukları proje fikirleri Marka’nın belirlediği bir AVM’de halka açık olarak sergilenecek. Bu sergi ile hem girişimcilik hakkında hem de çocukların özgün fikirleri ile oluşturdukları projeler hakkında bir ‘’farkındalık’’ oluşturabileceğimize inanıyoruz. Hepimizin, geleceğin iş adamları, iş kadınları olacak çocuklarımızdan çok büyük beklentileri var ve en önemlisi ülkemizin girişimci, cesaret sahibi ve risk alan insanlara ihtiyacı var. Bu anlamda yapacağımız projenin gelecek Türkiye için çok önemli olacağını düşünüyorum. Ayrıca odamızda uygulamalı girişimcilik kurslarına da başlayacağız, bu kurslar her ay bir ya da 2 kez açılacak” şeklinde konuştu.

Ülke gündemi

Öztürk, toplantı da ülke gündemi ile ilgili konulara da değindi ve “İş dünyası olarak şu gerçeği kabul etmeliyiz ki artık iş dünyasında çift haneli yüksek kar oranları yok. Tek haneli kar oranları gerçeğiyle, yeni pazarlar, yeni üretimler ile yeni iş alanları için çaba göstermemiz ve ülke olarak nasıl yeniden ekonomik yapılanma içerisine girebiliriz, nasıl katma değeri yüksek ürünler üretebiliriz, reel gelirleri nasıl artırırız ve nasıl daha adil bölüşüm yaratırız gibi konular üzerinde durmamız gerektiğini düşünüyoruz. Diğer önemli bir konu İsrail’in Filistinlilere yönelik olarak gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırısı. Yaklaşık 5 ay önce ABD Başkanı’nın uluslararası hukuku yok sayarak, İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ne kadar yanlış, tehlikeli ve sorumsuzca atılmış bir adım olduğunu hepimiz biliyoruz.  Ne yazık ki ABD yönetimi bundan geri adım atmadı, hatasında ısrar etti ve sonuçta tarihe utançla geçen Kudüs katliamı yaşandı. Öncelikle İsrail’in Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kudüs, 3 semavi din için de önemlidir, vazgeçilmezdir, her 3 semavi dinin de kutsal şehridir. Bu kimliğiyle asırlar boyunca bir arada yaşamanın simgesidir, insanlığın ortak değeridir, Kudüs hiç kimsenindir ve hepimizindir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için de ayrıca mukaddestir, vazgeçilemez bir mekândır. Dolayısıyla ABD ve İsrail’in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, Kudüs’e ihanettir, huzur ve barışa ihanettir, insanlığa ihanettir, tüm İslam âlemine karşı saygısızca bir tutum, açık bir provokasyondur” dedi.

Konuşmadan sonra ilke kez yapılan uygulama ile oda üyeleri kendilerini ve iş alanlarını tanıtarak bilgi verdiler. Ardından da komite başkanları, çalışmaları ve izlenimleri hakkında sunumlar yaptılar. Çeşitli komisyonlara seçilen üyeler de oylandıktan sonra oda yönetiminde daha önce yer almış olan Bahar Baykal, Zeki Töngek ve Hasan Kalkan’a teşekkür plaketleri sunuldu. Toplantı bitiminde Mustafa Efe Salonu’nda verilen iftara iştirak edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817