KTO ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
 Ankara’da ki Patlamayı Kınıyoruz 

Konuşmasında Ankara’daki patlamaya değinen Efe ‘Yapılan terör saldırısının sadece vazifelerini yaptıktan sonra evlerine dönen memurlara, vatandaşlara karşı değil, bütün millete, bu toprakların bütünlüğünü savunan herkese yapılmıştır. Ayrıca terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz için de derin üzüntü içindeyiz terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet Şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum’ dedi.

 

Hükümetten İşverenlere Yönelik İsteklerimiz Var

Konuşmasında Hükümetten isteklerini sırlayan Mustafa Efe Vergi usul kanunu güncellenmesi Mevcut vergi mevzuatı gözden geçirilerek enerji verimliliğini teşvik eden vergisel düzenlemeler yapılması, Serbest bölgelerin cazibesi arttırılacak değişiklikler yapılması, Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması ve yani endüstri bölgelerinde arsa maliyetlerini azaltacak yeni bir mekanizma kurulması, OSB’lerde yetki karmaşasını ortadan kaldıracak etkili bir yöntem yapısının oluşturulması, İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirme ve uygulama birliğinin sağlanması, Şirketlerin kuruluş ve tasfiye işlemlerinin daha da kolaylaştırılması, Yenilikçi girişimcilerin projelerinin ticarileştirilmesi için kendi garanti mekanizmalarının oluşturulması Gibi konularda hükümetten destek beklediklerini söyledi.

Türkiye Büyümeyi hakediyor

Özellikle finansal istikrarı gösterecek bir yol haritasıyla Türkiye’nin Yolunun açılacağını düşündüklerini belirten Mustafa Efe Türkiye’nin %4 ün üstünde büyümeleri hakettiğini söyledi.

2016 Yılı Risk ve Fırstlar Yılı Olacak

Çevre coğrafyamızdan kaynaklı çalkantılar, FED’in faiz arttırma sürecinin hızlanması,Terör olayları, Ülke kredi notumuzun düşmesi ihtimali, Emtia fiyatlarındaki aşırı oynaklık ve bunun ihracat pazarımıza etkilerinin Türkiye’yi bekleyen riskler olduğunu dile getiriken  Hükümetimizin eylem planının yapısal reformlara odaklanması, AB Sürecinin yeniden canlanması, Petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki gerilemenin dış kaynak ihtiyacımızı azaltması, Kamu bütçesindeki sıkı duruşun sürdürülmesi, Özel sektörümüzün risk yönetimi konusundaki tecrübesini ise 2016 yılının fırsatları olarak değerlendirdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817