banner2779
banner2752
banner2750

 KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe,

KTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı Güngör Ayhan yönetirken Rıfat Bekir Bekiroğlu, Bilal Atak ve Hamza Küpeli yardımcılıklarını yaptı.

Ekim ayı Meclis toplantısına geçilmeden önce Körfez Ticaret Odası Meclis toplantısına katılan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Körfez Belediye Başkan Aday Adayları Ali Çakır, Öznur Gökkaya ve Faruk Denli Körfez ilçe için yapacaklarına dair konuşma yaparak kendilerini tanıttılar.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe Ekim ayı meclis toplantısında, Ekim ayı içerisinde gerçekleşen faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

KTO Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Tamamlayanlardan Aidat Almayacak

Ekim ayı meclis toplantısında, Körfez Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak Körfez Ticaret Odası’na üye olmak isteyen katılımcılardan aidat ücreti alınmamasına karar verildi. Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, girişimcileri desteklemeye devam edeceklerine değinerek değişik alanlarda da Oda olarak eğitimler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Yatırım Yapmayı Düşünenler Başvurularını Yapmalı

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, iş dünyasının merakla takip ettiği yatırım teşviklerine değinerek, “Başbakan Yardımcısı sayın Ali Babacan, iş dünyasının merakla beklediği yatırım teşviklerinin yılsonunda revize edileceğini açıkladı. Yılsonunda yapılacak revizenin ardında yeni bir tarih koyup uygulamaya devam edilecek. Şu anda teşvikten faydalanan bir sektör, yılsonunda revizyonla bu teşvikten faydalanamayabilir. Bu nedenle yatırım yapmayı düşünenlerin başvurularını başlatmalarını öneriyoruz.” dedi.

Meclis konuşması devamında son aylardaki ekonomik gelişmelere de değinen Efe, Türkiye, ülkeler içinde cari açık tutarına göre sıralamada, bu yıl üç basamak birden çıkarak, 5’nci sıraya; 2014’te de bir basamak daha çıkarak 4’ncülüğe yükselecek. Bu yıl cari açık tutarında 451.5 milyar dolarla birinci sırada ABD yer alacak. İhracatımızın arttığı, kapasite kullanım oranlarımızın yükseldiği bu ekonomik program devamında cari açık sorunun da çözüleceğine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yan Yol Yetersiz

Körfez ilçedeki çalışmalara da değinen Başkan Efe, “Körfez İlçemize battı-çıktılar yapılıyor. İlçemiz için yapılan güzel çalışmaları her zaman takdir ettik. İlçemize yapılan battı-çıktılar trafik yükünü oldukça azaltacak. Fakat Hereke tarafından ilçemize gidişteki yan yol yetersiz. Bu yan yolu kaçırınca epey bir yol gitmek gerekiyor. İlçemiz iş dünyası olarak bu yan yolun ve mevcut kavşakların yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.”dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751