KTO’DA GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDILAR
 İŞKUR ve ABİGEM tarafından organize edilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan Körfez Ticaret Odası, düzenlediği organizasyonla kursiyerlerine belgelerini verdi. Körfez Ticaret Odasında yapılan sertifika törenine Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Atacan Yücel, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe ve KTO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 9 gün boyunca devam eden kursu başarıyla tamamlayan 25 kursiyer belgelerini düzenlen törende protokol üyeleri tarafından aldılar.

Sürekli bilgi verilecek

Girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde konuşan KTO Başkanı Mustafa Efe ‘Körfez Ticaret Odası olarak girişimciliğe son derece önem veriyoruz. Kurslarımız 2016 yılı boyunca her ay aralıksız olarak devam edecek. Umuyoruz kurslarımızı bitiren  kursiyerlerimiz iş hayatlarında da büyük başarılara imza atarlar. Ekonominin büyümesi, Türkiye’nin dünya ekonomisindeki çıtasının yükselmesi genç girişimcilerin becerisiyle mümkündür.  Biz Körfez Ticaret Odası olarak 2010 yılından bu yana Bölgesel İstihdama destek sağlamak amacıyla Girişimcilik kurslarına dahil oluyoruz’ dedi. Efe, ayrıca, “ KOSGEB’den gelen uzmanlar tarafından 15 günde bir bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda yeni iş kurmak isteyen ve mevcut firma sahiplerinin merak ettiği soruları birebir cevaplıyoruz” dedi.

İşsizlik azalacak

Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende konuşan Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can günümüzün en büyük sorunu işsizliktir diyerek, ‘ işsizliğin önüne geçmek ve yeni istihdam alanları yaratmaktır. İstihdam alanlarının yaratılması, bugün bu belgeyi alan girişimci adaylarımızla sağlanacaktır. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi kutlar, yapacakları işlerde başarılar dilerim. Unutulmaması gereken bir ayrıntıda, iş kuracak olan bu arkadaşlarımızın çalıştıracakları personelle işsizliğin azalmasında önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Kocaeli yüzde 9 başvuru

Törende konuşan KOSGEB İl Müdürü Atacan Yücel, kursları bitirenlerden en çok Kocaeli’nde başvuru olduğunu belirterek, ‘’Diğer illerde geri dönüş her 100 kişide yüzde 4-5’lerde iken Kocaeli’nde bu oran yüzde 9 oldu. 700 civarında firma kuruluşu gerçekleşti. Girişimci bayanlara verilen teşvikin yüzde 80’ı, erkeklerde de yüzde 60’ı hibe olarak veriliyor’’ dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz’da konuşmasında, 2 ayda yaklaşık 2 bin kursiyer başvurusu aldıklarını ve bunun rekor olduğunu söyleyerek, ‘’Hedeflerimizin 2-3 katı üste çıkacağız. Kursa gelenlere günlük 20 lira harçlık verip, sağlık sigortalarını yapıyoruz. İş kurmaları halinde de işe alıp istihdam etmek için talepte bulundukları personele 800 saat eğitim verip, 10 ay maaşını ödüyoruz. Kadrolu olarak almaları halinde de 42 ay pirimlerini biz ödüyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817