KTO’da K Belgeleri Konuşuldu

Körfez Ticaret odası 9. Meslek komitesi komite başkanı ve komite üyeleri ile birlikte gerçekleştirildi. Komite başkanı Lokman Gözübüyük başkanlığında Veysel Şenol, Ramazan Öztürk, Mustafa Altun, Serhat Gideröz ve Mert Çağıl katılım sağladı. Toplantıda, Üye ziyaretleri, Komitelerimizin Meclis Toplantısında yapacağı sunumlar, K Belgelerinin onayı ve devri, Muayene istasyonunun körfezde bir ihtiyaç olduğu, Tonaj kurallarına uyulmamasının haksız rekabete sebep olduğu ve bunun öneminden bahsedildi

K Belgeleri e-devletten alınabilecek

K belgelerinin onayı ve devri ile ilgili fikir alışverişinde bulunan komite üyeleri K belgelerinin E-devletten Kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesi, e-Devlet'ten alınabileceği konuşuldu. Ayrıca, yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, K1 veya K3 yetki belgesi talep eden gerçek kişilerle B3, C1, D3 veya K2 yetki belgesi talep eden gerçek veya tüzel kişilerin, e-Devlet üzerinden yapacakları yetki belgesi müracaatlarının kabul edilebileceğini ve yönetmelikle belirlenen şartların sağlandığının tespiti halinde elektronik ortamda karşılanabileceğine ilişkin hükmün yer aldığı gibi konular komite toplantısında görüşüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817