KTO’DA Sigortacılar Yeni Yönetmelik İle İlgili Toplandı

Toplantıda yeni yönetmeliğin sektöre etkileri detaylı olarak konuşuldu

YENİ YÖNETMELİK OLUMSUZ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

Körfez Ticaret Odası sigortacılık komitesi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sigorta pazarını büyütmek başlığı ile 9 Mayıs 2020 tarihinde uygulamaya aldığı ‘’sigortacılık kapsamında değerlendirilecek faaliyetlere, tüketici lehine yapılan sigortacılık sözleşmeleri ile mesafeli akdedilen sigorta sözleşmelerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılması konusu ile ilgili toplanarak bu değişikliğin sektörde yaratacağı olumsuzlar üzerine konuştular. Komite üyeleri yeni yönetmeliğin ilgili sektörde mesleki bilgilere sahip olmayan kişi ve kurumlarında poliçe kesmesine yol açabileceğinden duydukları endişelerini dile getirdiler.

 FARKLI KANALLARI DEVREYE ALMAK SEKTÖRE CİDDİ İVME KAYBETTİRECEKTİR

Toplantıda aynı il içinde acenteler arasında iş paylaşımı yapabildiği ortamda, linkler verilerek, farklı satış kanallarının önünün açılıyor olmasının ve 5684 sayılı kanunun çıkmasının 12 yıldır belli bir düzende devam eden sektörde sekmelere neden olacağı ve  poliçe satış kanalı olarak acentelere yüklenen sorumlulukların bilincinde olarak acenteler dışındaki farklı kanalları devreye almanın sektöre ciddi ivme kaybettireceğinin konuşulduğu toplantıda bundan sonraki süreçte izlenecek yol ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

EN ÖNEMLİ RİSKLERE TEMİNAT SAĞLANMASINA ARACILIK EDİYORUZ

Yapılan toplantıda sigortacılık sektörünün önemine vurgu yapan komite üyeleri ‘’sigorta acenteleri ülkede ki tüm kişi ve kurumların yüzlerce farklı riskine teminat sunulmasına aracılık eden ve bu faaliyeti yaparken de risk yönetimi, kriz yönetimi, halkla ilişkiler, finans yönetimi, hukuk ve daha birçok konuda bilgi ve donanıma sahip olan kişilerden oluşur. Ancak yeni çıkan yönetmelik, asıl işi sigortacılık olmayan ve sattığı ürünle ilişkili olması kaydıyla mal ve hizmet satışı ile birlikte sigorta poliçesi sunulmasının önü açılmaktadır. Böylece de Turizm acenteleri Seyahat sigortası, Telefon bayileri, Beyaz eşya bayileri Elektronik cihaz sigortası, Makine üreticisi makine kırılması sigortası, Tekne üreticisi Tekne sigortası, Emlakçı Konut sigortası, Deprem sigortası gibi ürünleri satılabilecek ve sigorta acentelerinin işleri sekteye uğrayacaktır’’ dediler.

 ÖZTÜRK ‘’SORUNLARINIZI TOBB’A İVEDİLİKLE İLETTİK’’

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk sigorta komitesinin yeni yönetmelikle ilgili sorunlarını dinlerken konunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından da önemle takip edildiği ve bu konuda gerekli düzenlemeler için çalışmalar gerçekleştirdiğini ayrıca; konu ile ilgili Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yapılan toplantıda da Körfez Ticaret Odası olarak bu konunun bizzat dile getirildiğini ve konunun bakanlığa da iletileceğini dile getirdi. Körfez Ticaret Odası olarak süreçte konu ile ilgili talepleri de TOBB’a ilettiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Komite Başkanı Hasan Yılmaz ise sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini aksi takdirde ülkemizde zaten az gelişmişlik seviyesinde olan sigortacılık bilincine de zarar vereceği dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817