KÜÇÜK MELEK’İN YÜZÜ ARTIK GÜLECEK
 Beyin Felci (Serebral Palsi) ve omurga eğriliği ile doğumundan itibaren mücadele eden 7 yaşındaki Berfin Melek Aylan’ın imdadına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Ailesinin, ekonomik güçlerinin olmaması nedeni ile ödeyemeyeceği tedavisi için gereken ameliyatın masraflarını, Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Melek, ameliyat ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek, belki de yürümeye başlayacak.

 

İMDADINA BÜYÜKŞEHİR YETİŞTİ

Berfin Melek Aylan doğuştan engelli. Serepral Palsi denilen, hareket ve konuşma güçlüğünün oluştuğu hastalığın pençesinde. Ayrıca omurga eğriliği de bulunan 7 yaşındaki Melek’in zorlu hayatı bununla da bitmiyor. 3 aylıkken annesi tarafından terk edilen Melek bebeğe, halası ve babaannesi bakıyor. Bunca zorluğa rağmen güler yüzü ile etrafına neşe saçan Melek’in, ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilmesi için ameliyat olması gerekiyor. Tam bu noktada ailenin imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti.

 

“YÜRÜMEK İSTİYORUM”

Melek’in ameliyatı için Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na başvuran aileye müjdeli haber gerekli incelemelerden sonra geldi. İhtiyaç sahiplerinin sorunlarına çare olan Büyükşehir Belediyesi’nin, Melek’in ameliyatını karşılayacağını duyan ailesinin sevinci görülmeye değerdi. Melek’in, “Ameliyat olacağım için çok mutluyum. Ayağa kalkıp yürümek istiyorum. Herkese teşekkür ederim” sözleri ise ailesini duygulandırdı.

 

AMELİYAT MASRAFLARI KARŞILANACAK

Melek’i bebekliğinden bugüne kendisinin büyüttüğünü ifade eden halası Dilek Aylan, “Melek bizim bir evladımız oldu. Öyle ki bana ve babaannesine ‘anne’ diyor. Rahatsızlıklarından dolayı sağlığı bozuk. Götürdüğümüz doktorlar omurga eğriliği nedeni ile organlarına baskı oluştuğunu söyledi. Hareket etmekte de zorluk yaşıyor. Ameliyat olması gerekiyor ama durumumuz müsait değil. Büyükşehir Belediyesi’ne bize yardımcı olmaları için müracaat ettik. Allah razı olsun onlar da bize el atıp, ameliyat masraflarımızı karşılayacak. Bizim için en büyük mutluluk bu” dedi.

 

PROSEDÜR NASIL İŞLİYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne gelen başvurular, uzman personel tarafından yapılan sosyal incelemeler neticesinde, vatandaşın ihtiyaç sahibi olup olmadığı, varsa ne tür ihtiyaçları olduğuna ve giderilmesi için neler yapılabileceği Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan görüşme sonucunda karara bağlanıyor.  Başvurular için fakirlik belgesi, aile bireylerinin nüfus cüzdan fotokopileri, başvuru dilekçesi ve 18 yaşından büyük aile bireyleri için SGK dökümleri ile kendilerine en yakın çözüm masasına yapmaları gerekiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817