KULE’DEKİ SAAT TAMİR EDİLDİ
 İzmit’im sembolü Saat Kulesi’ndeki saat  Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla tamir edildi.  34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yıldönümü anısına yaptırılan Saat Kulesi’ndeki saat bir süre önce arızalanmıştı. İzmit Belediyesi bunun üzerine harekete geçerek gerekli kurumlardan izin alarak saati tamir için İstanbul’a göndermişti.

 

HERKES YAPAMIYOR

 

İzmit Belediyesi’nin girişimleri sonucunda tarihi saatin tamiri İstanbul’daki Milli Saraylar saatçisi Recep Gürgen tarafından yapıldı. Yetkilileri, konunun uzmanı olan Recep Gürgen tarafından tarihi saatin makinasının bakımdan geçirilip kir ve yağdan temizlendiğini, yatak, mil ve dişlilerin aşınmış deforme olmuş ve kırılmış kısımlarının tamir edildiğini, pas ve oksitlenmeye karşı verniklendiğini, ağırlık makara ve taşıyıcıların temizlenip boyandığını, saatin çalar makinası, çalar tertibatı kolları, çan, çekiç ve eklem parçalarının tamamen bakım ve onarımdan geçirilerek çalışır hale getirildiğini söylediler.

Kuledeki yerine montajı yapılan ve ince ayarları da yapılan saatin artık sorunsuz şekilde çalışacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817