banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KÜLTÜR TEPESİ, KURUL ÜYELERİNE TANITILDI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği Kültür Tepesi 2.Etap Projesi ile ilgili olarak, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerine bilgi verildi. Kurulun merkezinde sinevziyon eşliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısında İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Yeğnidemir ve Ednan  Pala, Belediyenin Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy ve üyeler hazır bulundu. Teknik ekip tarafından gerçekleştirilen Kültür Tepesi 2. Etap Peyzaj Projesinin tanıtımı oldukça ilgi gördü. Proje hakkında detaylı bilgilendirmede bulunulan toplantıda Kurulu üyelerinin görüşleri de alındı.

 

SANATIN MERKEZİ OLACAK

 

İzmit’e ayrı bir değer katacak olan Kültür Tepesi 2.Etap Projesinin içerisinde Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camisi ve Av Köşkünün de  bulunduğu yaklaşık 10.000 metrekarelik alanı kapsadığı öğrenildi. Projenin  hem kentin meydan hem de rekreasyon ihtiyacını karşılamaya yönelik bir tasarım ile hazırlandığı, tarihi yapılarla çevrili Kültür Tepesi’nde müzik-ritim gösterilerine yer vermek amacıyla performans sahnesi düşünüldüğü, arazinin doğal topoğrafyası merdivene dönüştürülerek modern çizgilerle vurgulanarak özel aydınlatmalarla adeta görsel şölen oluşturulduğu, resim yapmak ve dinlenmek isteyenler için çim amfi tasarlandığı,3-8 yaş grubundaki çocukların yaratıcılığını geliştirecek oyun alanı tasarlanarak geleceğin sanatçısı olacak çocuklara kaliteli zaman geçirecekleri bir mekan hedeflendiği bildirildi. Proje tamamlandığında Kültür Tepesi’nin Paris’teki Ressamlar Tepesi ile İstanbul’daki Piyer Loti’nden aşağı kalır yanı olmayacağı da kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826