KÜLTÜRLER İZMİT’TE BULUŞACAK
 Ortak olarak düzenlenen davet toplantısına, Kocaeli Adıyamanlılar, Ağrılılar, Çukurovalılar, Dersimliler, Elazığlılar, Gümüşhaneliler, Kastamonulular, Kahraman Maraşlılar, Serhat İlleri Kars-Ardahan-Iğdır, Kırşehirliler, Malatyalılar, Mardinliler, Nevşehirliler, Niğdeliler, Siirtiler, Sivaslılar, Samsunlular Dernekleri, İzmit Kültürler Arası Derneği, İzmit Kuruçeşme Trabzonlular Derneği, Kocaeli Van derneği ve Kocaeli Hurdacılar Derneği Başkanları katıldı.

Kahvaltılı toplantıda açıklama yapan, Anadolu İlleri Dernekler Birliği Başkanı Necmettin Kaya, Derneğin 2011 yılında kurulduğunu ifade ederek, ‘’Amacımız doğduğumuz yerdeki kültürümüzü doyduğumuz yerde paylaşmaktır. Siyasi yelpazenin dışında yer alarak, bütün kurumlarla iş birliği yaparak, Anadolu kültürünü, kardeşliğini, Kocaeli’de yaşayanlar olarak, Kocaeli’de yaşayanlarla paylaşmak, sosyal birliktelik içinde karşılıklı kültür alış verişi yapmaktır. Derneğimiz içinde hiçbir şekilde mezhep, dil, din ayrımı yapılmaksızın, Hadis-i Şerif’te de belirtildiği gibi, (Birbirinizi tam sevmedikçe iyi bir Müslüman olamazsınız) sözü ışığında, dernekçilikten çok kültür alış verişi yapacağız. 9 Mayıs’ta başlayıp, 4 gün sürecek olan şenliklere tüm Kocaeli halkını davet ediyor ve bize bu konuda yardımda bulunan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Belediye yetkililerine bu konuyla ilgili göstermiş oldukları yardım ve Desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Toplantıda daha sonra dernek başkanları da kısa konuşmalar yaparak kendilerini tanıttılar. Yapılan açıklamaya göre şenlikler 9 Mayıs’ta saat 14.00’te başlayacak. Perşembe Pazarı alanındaki şenlikler 4 gün devam edecek ve ayrıca kurulacak olan sahnede de her gün yaklaşık 5 yöreye ait bölge sanatçıları çıkıp konser verecekler. Şenliklerde, yörelere ait el işlemeleri, yemekler, gıda maddeleri, kültürel eşyalar ve benzeri çeşitleri sunumu ve satışı yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817