banner2779
banner2752
banner2750

‘KÜLTÜRÜ SAVUNAN ADAM’ BELGESELİNİN İLK GÖSTERİMİ YAPILDI


 

Körfez Belediyesi tarafından 2019 yılında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un hayatını anlatan "Kültürü Savunan Adam, Haluk Dursun" isimli belgesel filminin gösterimi, doğduğu yer olan Körfez Hereke’de gerçekleştirildi. Hereke Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterime Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve başkan yardımcıları, Prof. Dr. Haluk Dursun’un eşi Gülşen Dursun, kızı Nilay Dursun ve yakın arkadaşları katıldı.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gösterim öncesinde ise ailesi ve protokol üyeleriyle birlikte ilk olarak Haluk Hoca’nın Yukarı Hereke Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra ise gösterimin yapılacağı salona geçildi. Açılışta ilk olarak söz verilen Prof. Dr. Haluk Dursun’un kızı Nilay Dursun, belgeselin çıkış hikayesini ve babası ile ilgili anılarını aktardı. Dursun, “O kadar çok yönlü bir insandı ki, 1-2 saate sığdırmak imkansızdı. Hangi yönünü ön plana çıkartalım diye düşünürken, özel hayatını ele aldık” dedi.

EN YAKINLARI ANLATTI

Nilay Dursun’un ardından Prof. Dr. Haluk Dursun’un okul döneminden bu yana arkadaşı olan Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Gazeteci-Yazar Cengiz Özdemir de birlikte yaşadıkları anıları aktardı, onun az bilinen özelliklerinden bahsetti. Son olarak da Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt kürsüye çıktı. Başkan Söğüt, “Kendisinin doğmuş olduğu Hereke’de onu anmak ve tanıtmak istedik. Onun bölgeyle alakalı da çok güzel düşünceleri vardı. Hayat dolu bir insandı.

İSMİ HEP YAŞATILACAK

Tarihi ve kültürü seven, özellikle coğrafyamızı karış karış dolaşan ve o güzellikleri eserlerine yansıtan çok değerli bir hocamızdı. Hereke bölgemizde hocamızın ismini yaşatmak önemli ve anlamlıydı. Şu an içinde bulunduğumuz kültür merkezine hocamızın ismini verdik. Doğduğu evin sokağının ismini değiştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki ay mecliste bu kabul edilecek ve sokağın ismi hocamızın ismiyle anılacak" ifadelerini kullandı.

KIZINI DUYGULANDIRAN HEDİYE

Başkan Şener Söğüt’ün konuşmasının ardından Prof. Dr. Haluk Dursun’un hayatını anlatan Kültürü Savunan Adam isimli belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Belgeselin bitimi sonrasında salondakiler uzun süre ayakta alkışladı. Başkan Şener Söğüt de gösterim sonrasında Prof. Dr. Haluk Dursun’un kızı Nilay Dursun’a Hereke’nin en eski halinin yer aldığı ve Hereke Halısı’na dokunan hediyeyi takdim etti. Dursun da Başkan Söğüt ve Körfez Belediyesi’ne bu anlamlı etkinlikten dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751