banner2779
banner2752
banner2750

KÜPESİZ KURBAN ALMAYIN
 Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarında da hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmit Belediyesi’nden kurban alacak vatandaşlara “ küpesiz kurban almayın” uyarısı yapıldı.

Çayırköy Kandıra Yolu üzerindeki kurban pazarında İzmit Belediyesi veterineri tarafından denetim yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı denetimde veteriner Gökhan Kılıç, büyük ve küçükbaş bütün kurbanlıkları kontrol etti. Kurbanlıkların sağlık raporunun olup olmadığı, kurbanlıkların taşındığı aracın dezenfeksiyon belgesinin bulunup bulunmadığı, getirilen kurbanlıkların pasaportunun olup olmadığı ve kulak küpelerinin bulunup bulunmadığına bakan veteriner Kılıç, vatandaşlardan kurban alırken dikkatli olmalarını istedi. Gökhan Kılıç, özellikle kurbanlıkların kulaklarında bulunan numaralı küpelerin çok önemli olduğunu belirterek” küpeler, hayvanın bir devi nüfus cüzdanı gibidir. Devlet kontrolündeki bütün hayvanlarda bu numara bulunur. Numarasız hayvanların kaçak  ve hastalıklı olma  ihtimali çok yüksektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751