Kuraklığın faturası 60 milyon TL

YENİ KUYULAR, ARITMALAR

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram her fırsatta vatandaşı su konusunda tasarruflu olmaya davet ederken, “Kent halkını susuz bırakmayacağız” iddiasını da tekrarlıyor. Bayram, yaşanmadan kışın sonrasında ek tedbirleri devreye aldıklarını çeşitli yerlerde 60 kuyu açılacağını söyledi. Bu kuyulardan 20’siyle ilgili çalışma tamamlanırken, kuyular mayıs ayında devreye alınacak. Gölcük’te Avidere, Körfez tarafında da Yeşilvadi bölgesindeki kullanılmayan su kaynakları için de arıtma tesisleri yapılıyor. Bu kaynaklar da genel şebekeye dahil edilecek.

SORUN BÖLGESEL

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, 10 yılda bir bölgede kuraklık yaşandığını hatırlattı, “Ancak, bu boyutta bir kuraklık araştırdık 50 yıldır görülmemiş. Sorun sadece bizde değil. Yalova, Sakarya, İstanbul, Trakya bölgesinde de aynı sıkıntı var. Sakarya’da Ballıkayalar bölgesinde baraj yapılıyor. Burası 130 milyon metreküp su tutma kapasiteli. Bizim Yuvacık Barajı’nın dört katı. İhtiyaç duyulursa, bölge bu kaynaklardan da beslenecek” dedi.

“YAĞMUR YAĞMAZSA BARAJ NEYE YARAR

“Bayram, geçen yıl Sapanca’dan baraj gölüne su çekmeye başladıklarını, halen aynı yöntemin sürdüğünü belirtti. Bayram, gerektiği takdirde daha uzaklarda su bulup bunu getirmenin yollarını arayacaklarını aktardı, “Ancak, şu bir gerçek ki, kaç tane baraj yaparsanız yapın, yağmur yağmadıktan sonra barajlar bir işe yaramaz. Yuvacık, Namazgah Barajı, açılacak yeni kuyular ve kullanılmayan kaynaklarla, önümüzdeki dönem kenti susuz bırakmayacağız. Ancak, tablo ortada” dedi. Dün itibariyle

50 milyon metreküplük Yuvacık Barajı’nda 16 milyon 280 bin metreküp, 25 milyon metreküp kapasiteli Namazgah Barajı’nda da 8 milyon 200 bin metreküp su bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817