Kuran Kursu ve Cemevi bir arada

Yıldırım ve Alemdar katıldı

Derince’de Çenedağ Mahallesi Esentepe Bölgesi’nde bulunan 15. Kolordu İlk ve Ortaokulu’nda Muharrem ayı vesilesi ile Aşure Günü etkinliği düzenlendi. 15. Kolordu İlk ve Ortaokulu’nun, Cımbızlar Camii Derneği ve İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi ile birlikte bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Aşure Günü’ne büyük ilgi gösterildi. Derince Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan bin kap aşurenin dağıtıldığı programa başta Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar olmak üzere protokol yoğun katılım sağladı.

Konuşmalar yapıldı, ilahiler okundu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Esentepe Kuran Kursu’ndan Hüseyin Vardoğan, Kur’an-ı Kerim dinletisinde bulundu. Okul müdürü Hasan Mutlu, Derince Müftüsü Birol Nurlu ve Esentepe Cemevi Hocası Mirza Ali Hakkıoğlu’nun konuşmalarıyla devam eden program, Kuran Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ve müzik öğretmeni Serhan Şahin’in seslendirdiği deyişlerle devam etti. Mirza Ali Hakkıoğlu’nun Aşure duası yaptırdığı etkinlik, slayt gösterisinin izlenmesi ve aşurelerin ikramıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817