KUR’AN’I EN GÜZEL OKUDU UMRE ZİYARETİ KAZANDI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK) kursiyerler arasında Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması düzenledi. Yarışmada kazanan kişiye hediye olarak Umre ziyareti verilince, duygu dolu anlar yaşandı.

 

KO-MEK’TEN BİR İLK DAHA

Kocaeli’de yüzbinlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK, sosyal projelerle de Kocaeli’nde önemli hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Dönem içerisinde birçok proje ile kursiyerlerine farklı hizmetler veren KO-MEK, bu kez Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması düzenledi. Bu dönem ilk defa yapılan yarışmaya toplamda 228 kursiyer katıldı. Gebze, İzmit ve Gölcük’te yapılan yarı final yarışmaları sonrasında her ilçeden 5’er kişi finale kaldı. Yarı finalde Gölcük İlçe Müftülüğü görevlilerinden Nezihe Kaya, Müzeyyen Kurt, Hatice Yaman, jüri olarak görev yaptı. Birbirinden güzel seslerin yarıştığı yarışmada jüri üyeleri finale çıkacak olan adayları seçmekte oldukça zorlandı.

 

EN GÜZEL KUR’AN-I KERİM’İ OKUDU UMRE’YE GİDİYOR

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu’nda yapılan final yarışmasında 15 kursiyer Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasında ter döktü. Yarışma finaline katılarak tüm yarışmacıları tebrik eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir tüm katılımcılara teşekkür ederek, dereceye girenleri açıkladı. Kocaeli İl Müftülüğü görevlileri olan İnci Ar, Betül ince, Meryem Şenocak ve Alime Aydoğan’dan oluşan jüri üyelerinin dereceye girecek olan yarışmacıları seçmekte zorlandığı yarışmada birinci Osman Hamdi Bey Kurs Merkezi’nden Huriye Taka oldu. Umre hediyesini alan Taka gözyaşlarına hakim olamadı. Yarışmayı kazandığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Taka, umre ziyaretini çok istediğini bu vesileyle kutsal toprakları ziyaret etme imkânı bulacağını belirtti.

 

70 YAŞINDAKİ ERTÜRK 3. OLDU

Yarışmada ikinci olan Körfez Kurs Merkezinden Aslı Erdoğan ise dizüstü bilgisayar kazandı. Yarışmada dereceye girebilmenin kendisi için önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, seneye birinci olabilmek için yarışacağını belirtti. 70 yaşına rağmen yarışmaya katılarak üçüncü olan Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezi kursiyeri Huriye Ertürk ise tablet kazandı. Ertürk, ‘’İlerleyen yaşıma rağmen yarışmada dereceye girmek beni sevindirdi’’ dedi.

 

ÖDÜLLER MUHTEŞEM GECEDE VERİLDİ

228 kursiyerin katıldığı, finalde ise 15 kursiyerin yarıştığı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren finalistlerin ödülleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Müftülüğü işbirliği ile organize edilen Kutlu Doğum etkinliğinde verildi. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen gecede finalistlere ödülleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş tarafından verildi. Binlerce kişinin katıldığı muhteşem gecede hediyelerini alan kursiyerler duygu dolu anlar yaşadı.

 

2768 KURSİYER KUR’AN-I KERİM ÖĞRENDİ

12 ilçede 43 kurs merkezinde 202 farklı branşta eğitim veren KO-MEK, 2012-2013 yılından bu yana toplamda 9.404 kursiyer, yeni dönemde ise 2762 kursiyer ile Kur’an-ı Kerim okuma branşı derslerine devam ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817