KURBAĞALARIN YÜZDÜĞÜ YERDE ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek olimpik yüzme havuzu hizmete girdi. Yüzme sporu ile ilgili her şeyin düşünüldüğü tesisin açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ”Açılışını yaptığımız tesisin eski yeri kurbağaların yüzdüğü bir alandı. Şimdi ise inşallah şampiyonların yetişeceği dev bir yüzme havuzu olarak Kocaeli’ye hizmet verecek” dedi.

 

OLİMPİK YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ

Yüzme sporuna yeni ve başarılı sporcular kazandıracak Gebze Olimpik Yüzme Havuzu açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemalettin Kaflı, Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Cintımar, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

KOCAELİ HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK

11 bin 850 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 13 bin 288 metrekare alan üzerine inşa edilen Gebze Olimpik Yüzme Havuzu açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, ”Yıllarca atıl vaziyette kalan bu alanda daha önce kurbağalar yüzüyordu. Bölgeyi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte spora, sporcunun hizmetine sunduk. Uluslararası müsabakaların yapılacağı, başarılı sporcu ve şampiyonların yetiştiği bir tesis kazandırdık” dedi.

 

“SPORUN HER BRANŞINA ÖNEM VERİYORUZ”

Çocukları iyi yetiştirmenin spora yönlendirmekle doğru orantılı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ”Sporun her branşına önem veriyoruz. Özellikle de amatör spor branşlarına. Spor çocuklarımıza, gençlerimize önemli artılar kazandırıyor. Bunun için bizlere, anne ve babalara büyük iş düşüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çok daha güzellerini yapacağız. Biz tesisler yapıp ve imkan sağlayarak, anne ve babaların da yönlendirmeleri, bilinçlendirmeleri gerekiyor. Kocaeli’de yüzme bilmeyen, yüzmeyen kalmayacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

SAĞLIKLI TOPLUMLAR İÇİN

Dünya çapında bir tesisin Gebze’ye ve Kocaeli’ye kazandırıldığının altını çizen

Vali Güzeloğlu, ”Beden sağlığı, gençlerimizin sporla buluşması sağlıklı toplumlar oluşturmak için çok önemli bir husustur. Bu tesislerle hem gençlerimiz mutlu ve sağlıklı olacak; hem de ülkemiz ve Kocaeli geleceğe sağlam adımlar atmış olacak” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN

Spora yapılan her yatırımın önleyici sağlık yatırımı olduğunu dile getiren Bakan Işık, ”Ülkelerin, devletlerin en temel görevlerinden bir tanesi çocuklarımız için iyi bir gelecek sağlamaktır. Bir gencimiz spora başlamışsa zararlı alışkanlıklar edinme riski de yoktur. Bu nedenle bu tesislerin yapımına biz de çok önem veriyoruz. 13 yıldır spora ve sporcuya çok büyük yatırımlar yaptık” ifadesini kullandı.

 

SPORDA İVME KAZANDIK

Gebze’ye buz pateni salonu müjdesi veren Bakan Işık, ”İnşallah yakın zamanda bu salonda hizmete girecek. Yapılan spor yatırımlarımız ile Türkiye’deki 6 bin 35 kulüp sayısını 13 bin 280’e, 28 bin lisanslı sporcu sayısını da 5 milyon 900 bine çıkardık. Yüzme havuzumuz Kocaeli’ye ve Gebze’ye hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan dev tesisin içinde bir adet 2 metre derinliğinde 25x50 ölçülerinde olimpik, 1.60 metre derinliğinde 16x25 ölçülerinde yarı olimpik ve 4,5x11 ebadında bir de çocuk havuzu bulunuyor. Tesisin yüzme havuzları bölümünde 750 seyirci kapasiteli tribün yer alıyor.

 

TÜM İMKANLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Tesiste bir sporcu için gerekli tüm imkanlar titizlikle düşünüldü. Soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümlerin yer aldığı olimpik yüzme havuzunun birinci katında danışma, bilet satışı, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeterya ve mutfak yer alıyor. Tesisin havuz ve tribün çatısı çelik çatı olup, üzeri kenetli sistem trapezoidal kaplama şeklinde düzenlendi. Dış cephe kaplaması ise alüminyum kompoze panel olarak yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817