Kurbanlık satışları başladı
 Körfez’e bu yılın kurbanlıkları geldi ve satışları başladı. Yapılan kura çekimi sonrasında çadırları belirlenen kurban satıcıları yerlerini aldılar ve satışa başladılar.

Her sene olduğu gibi, kurbanlık satışları başlamadan çıkartılan canlı hayvan yokluğu dedikoduları etkisini gösterdi ve önceki yıl 8 lira civarında olan kurbanlık hayvan satışı canlı olarak kilo başına 13 ile 15 lira arasında belirlendi. Buna göre canlı büyükbaş kurbanlıklar 2 bin 500 ile 6 bin 500 lira arasında değişiyor. Hisse sahiplerine de 7 kişilik bir kurban da kişi başına 800 ile 900 lira arasında bedel düşüyor.

Kars’tan ve doğudan doğal ortamda yetişmiş olan canlı kurbanlıkları ilçeye getiren Ahmet ve Adem İvak, iki ayrı cins büyükbaş kurbanlıkların satışına başladı. Adem İvak, çadır azlığı nedeniyle ilçeye gelen büyükbaş hayvan sayısının yeterli olmasına rağmen alımın son güne bırakılmamasını söyleyerek, ‘’Son günlere kurban kalacağını sanmıyorum. Körfez’in 15o çadırı var ve şu anda kurbanlık dolu, fakat alıcı da çok. Bu sene İstanbul ve çevre illerin de buraya gelmesini bekliyoruz. Fiyatlarımız uygun, bu nedenle kurbana niyetlenen vatandaşların bir an önce alımı gerçekleştirmesi gerekir’’ dedi.

Adem İvak, hisse için ortak bulamayan vatandaşlara da bu konuda yardımcı olacaklarını ve nakliyenin de kendilerine ait olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817