Kurbanlıklar erken geldi
 Güney Doğu’da hava koşullarının olumsuz hale gelmesi ve sert kış şartları nedeniyle bu senenin kurbanlık hayvanları erkenden getirildi.

Kurbanlık hayvan yetiştiriciliği de yapan Körfez’in esnaflarından olan Adem İvak ve kardeşleri, Kars’tan her yıl getirdikleri kurbanlıkları bu yıl erkenden getirip, Düzce Gölyaka’da ki çiftlikte beslemeye başladılar. 60 adet kurbanlığı çiftliğe getiren Adem İvak, kurbanlık satış tarihine kadar doğal yemlerle besleyecekleri büyük baş hayvanları, daha sonra pazara çıkartacaklarını belirterek, ‘’Doğu ve Güney Doğu’da koşullar çok ağırlaştı. Kurbanlık yetiştirmek çok zorlaştı ve riskli oldu. Bu nedenle erkenden hayvanları getirerek, çiftlikte bakmaya başladık. Bu sayede fiyatların ucuz olmasını sağlayacağız’’ dedi.

Ete arka arkaya gelen zamlardan sonra, koşullarda göz önüne alınınca bu seneki kurbanlıkların pahalı olmasının beklendiği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817