banner2779
banner2752
banner2750

Kursiyerler EYDEM’de çok mutlu
 Türkiye’de örnek projeler arasında yer alan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde, eğitim-öğretim faaliyetlerine katılan kursiyerler çalışmalarını mutlu bir şekilde sürdürüyor

 

Örnek proje EYDEM

Derince Belediyesi’nin Türkiye’ye rol model olan projesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde (EYDEM) eğitim öğretim faaliyetleri çeşitli aktivitelerle devam ediyor. Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamın her alanında etkin olarak katılımlarını sağlamak amacıyla oluşturulan proje, çeşitli kurslarla vatandaşlara hizmet veriyor. Merkezde engelli bireylere yönelik resim, basketbol, ritim, halk oyunları, ebru, okuma yazma, masa tenisi, aerobik, mum yapımı, keçe, tespih yapımı sabun yapımı, ahşap boyama, origami ve çeşitli sosyal beceri kursları düzenleniyor.

 

Birlikte şarkılar söylediler

EYDEM’de 70 engelli birey eğitim-öğretim faaliyetlerine katılarak kendilerini kişisel anlamda geliştirme fırsatı buluyor. Evlerinden servislerle alınarak merkeze getirilen engelliler, burada düzenlenen etkinliklerden oldukça keyif alıyor. Geçtiğimiz gün organize edilen program dahilinde kursiyerler usta eğitmenler eşliğinde halk oyunları ve ritim dersinde stres attı. Daha sonra hep birlikte şarkılar söyleyerek mutlu dakikalar yaşayan kursiyerler, eğitimlerine ebru sanatının inceliklerini öğrenerek devam etti. Ayrıca merkezde devam eden kurslar kapsamında okuma yazma derslerine katılan engelli bireyler hem okuyabilmenin hem de yazabilmenin sevincini doyasıya yaşıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751