KURSİYERLERİN ESERLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI


Leyla Yıldız nezaretinde açılan ve 18 kişinin katıldığı mozaik kursu öğrencileri el emeği göz nuru eserlerini Sanat Sokağı’nda sergilediler. 3 gün süren serginin açılışına kursiyerlerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Aydın ,İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Erdoğan Alkan katıldı.

 

KURSİYERLERE TAM NOT

 

İZMEK kurs binasında açılan mozaik kursuna katılan kursiyerlerin farklı objelerden oluşan eserleri büyük ilgi gördü. Tablolar, ahşap objeler, aynalar, seramik objelerden ve daha birçok örnekler yapılarak mozaik jel, mozaik taşlardan, doğal taşlar, çakıl taşları, dekoratif boncuklar, deniz kabukları, kum, düğme ve kırık camlara kadar her türlü malzemelerle süslenerek ortaya çıkan ürünlerin sergisini  gezenler kursiyerlere tam not verdiler.

Mozaik genelde dış cephelerde, kubbelerde, tavan süslemelerinde kullanılan en eski sanatlardan biri olması yanında günümüzde daha çok dekoratif süslemelerde kullanılıyor. Mozaik kursunun İZMEK bünyesinde ilk kez açıldığı öğrenildi. İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü  ortaklığında 43 kurs merkezinde açılan kurslara 8143 kişinin  devam ettiği öğrenildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817