banner2779
banner2752
banner2750

KURTLU UNLARLA EKMEK YAPACAKLARDI
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir fırında ekmek yapılmak için bekletilen 600 kilo kurtlanmış una el koydular.  Zabıta ekipleri, Yenişehir bölgesinde fırınları denetlediler. Ekipler,

fırınları tek tek gezerek temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı, ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığı, fiyat tarifesine uyulup uyulmadığı konularını kontrol ettiler. Yapılan kontroller sırasında

 bir fırında saklama koşullarına uyulmadığı için kurtlanmış 50 kiloluk 12 çuval un ile karşılaşıldı. Zabıta ekipleri kurtlanmış unlara el koyarken fırın yetkilileri hakkında da yasal işlem yaptılar.

 

TAVİZ YOK

 

Konuyla ilgili konuşan Zabıta Müdürü Nihat Kaymak “ Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, özellikle halkın sağlığını ilgilendiren konularda taviz verilmemesi konusunda çok duyarlı. Bu konuda sürekli olarak denetim yapmamızı, kurallara uymayanları ilk etapta uyarmamızı, kuralsızlığı adet edinenler hakkında da yasal işlem yapılmasını istiyor. Yaptığımız denetimlerde gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığına, fiyat tarifesi olup olmadığı ile ürünlerin saklanma koşullarına bakıyoruz. Olumsuzluklar varsa uyarıyoruz. Yaptığımız kontroller sayesinde gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını da engelliyoruz.. Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751