banner2779
banner2752
banner2750

KURTULUŞ HAMLESİ SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI
 Gebze Belediyesi 6. Uluslar Arası Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası coşkulu başladı. 10 ülkeden ve 26 ilden 230 sporcunun derece için yarıştığı turnuva Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve protokolün  ilk hamlesiyle start aldı

 Gebze Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslar Arası Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası, geniş katılımla başladı. Yurt dışından ve ülke genelinden satranca gönül vermiş yüzlerce sporcunun derece için mücadele ettiği Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası’nın açılış törenine ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Büyükşehir Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve konuklar katıldı. Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’ın açılış konuşmasıyla başlayan açılış töreninde Tulay, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e satranç sporuna verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek kutladı.

ÖNEM VERİYORUZ

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’ın ardından kürsüye gelen ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze’mizden, gerek, Türkiye’nin değişik illerinden, gerekse yurt dışından iştirak eden tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı. Başkan Köşker konuşmasının devamında şunları söyledi: “Gebze Belediyesi olarak satranç sporunun gelişmesine ve yayılmasına büyük önem veriyoruz.

ZİHİNSEL AKTİVİTE

Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu zihinsel aktiviteyi önemsemesini istiyoruz. Bu turnuva, zihinsel gelişimde en önemli sporlardan biri olan satrancın ilçemiz gençleri arasında teşvik edilmesine hizmet etmekte, satrancın tanınmasına, sevilmesine ve yayılmasına vesile olmaktadır. Burada farklı ülkelerden gelen beyinlerin yarışması, hem sporcularımızın tecrübesini artırmakta, hem de ülkeler arasında dostluk kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini sağlamaktadır.

GEBZE DÜNYA ŞEHRİ OLACAK

İnşallah yeni dönem için hazırladığımız eğitim, kültür, çevre, ulaşım, spor ve sanat projeleri ile Gebzemiz dünya ile her alanda bütünleşen bir şehir haline gelecek. Yeni spor tesisleriyle, spor salonlarıyla, bu tür organizasyonları çok daha nezih ortamlarda icra etmeye başlayacak. Uluslar arası Satranç Turnuvamızı bu duygu ve temenniler içerisinde açarken, turnuvamıza yurt içinden ve yurt dışından katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

SPORCULARA BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan Köşker’in ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyerek, turnuvada emeği geçenleri tebrik etti. Satranç sporuna verdiği destekten ötürü Başkan Köşker’i kutlayan Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından turnuvada ilk hamlesini sporcularla birlikte yaptı. 6. Uluslar Arası Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası’nın final programı 15 Kasım Pazar günü yapılacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751