Kuruçeşme Kültür Merkezi’nde sona gelindi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi inşasını sürdürdüğü kültür merkezlerini bir bir tamamlıyor. Körfez ve Altınkemer Kültür Merkezleri’nden sonra Kuruçeşme Kültür Merkezi de son halini alıyor. Geniş salonlarıyla vatandaşların düğün, sünnet, kına gibi toplantı günlerini gerçekleştirebildikleri kültür merkezleri çeşitli kurslarla da halkın iş ve eğitim hayatında önemli katkı sağlıyor.

SON ÇALIŞMALAR

Kentin pek çok yerinde inşa edilerek faaliyet gösteren kültür merkezlerinden biri de Kuruçeşme’de yapılıyor. İnşaat işleri tamamlanan yapının dış kaplamaları yapılıyor. Yapının içindeki boya işleri tamamlandı. Salon kısmındaki ışılandırma işlemleri ve pencere montajları yapılıyor.

870 METREKARE ALAN

Yeni yapılan kültür yapılarından biri olan Kuruçeşme Kültür Merkezi, farklı mimari tarzıyla şekillenmeye başladı. Giriş kısmında kuleyi andıran iki yapısı bulunan merkez bu iki yapı arasında yer alan cam bölmeyle güneş ışığını yapının içine iletiyor. Bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yapının 870 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Yapı düğün, konferans, tiyatro ve seminer gibi sosyal aktivitelerin gerçekleşmesine imkân sağlıyor.

AMFİ NİKÂH SALONU

Kuruçeşme Fatih Mahallesinde yapımı süren kültür merkezinin tuğla örme işleri devam ediyor. Yapını çevresindeki boş alanlar taş dolgu yapılarak düzenleniyor. Spor amaçlı olarak da kullanılabilecek binada spor salonu yer alıyor. Binanın bodrum katında 160 kişilik amfi şeklinde nikâh salonu bulunuyor. Binada sergi amaçlı fuaye odası ve nikah memur odası, sanatçı odaları ve servis amaçlı mutfak diğer bölümler arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817