Kusachi’de bin 305 kursiyer eğitim görüyor
DER-MEK bünyesinde eğitim veren Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan bin 305 kursiyer, satrançtan koza yapımına, ahşap boyamadan hızlı klavye kullanımına kadar bir çok farklı alanda kendilerini geliştirme imkanı buluyor

 

En yoğun ilgi Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’ne

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK), yeni dönemde altı ayrı kurs merkezinde çalışmalarını başlatırken, bu altı nokta arasında en büyük ilgi ise Dumlupınar Mahallesi’nde hizmet veren Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’ne oldu. Kurs merkezleri arasında en yoğun talebin gerçekleştiği Kusachi’de şu an itibariyle bin 305 kursiyer eğitim imkanlarından faydalanıyor. Derince Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile eğitime yönelik projeler çerçevesinde hizmet verdiği merkezlerden biri olan Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’nde bu yıl 38 ayrı branşta kurs açılırken, en fazla müracaat 297 başvuru ile Zeynep Kabakaş’ın öğreticiliğindeki step-aerobik kurslarına oldu.  Step-aerobik branşının ardından 93 kişinin katılım sağladığı satranç yoğunluk olarak ikinci sırada yer alırken, 86 başvurunun gerçekleştiği dikiş kursu ve 83 kişinin katılımıyla açılan iğne oyası kursları da en fazla ilgi gören branşlar oldu.

 

Altı ayrı merkezde eğitimler devam ediyor

Alanında uzman usta öğreticilerin görev aldığı Kusachi’de ayrıca bilgisayar işletmenliği, temel bilgisayar okuryazarlığı, autocad, hızlı klavye kullanımı, web sayfası hazırlama, bilgisayar destekli reklam tasarımı, ahşap rölyef, ebru, el nakışları, ahşap boyama, takı tasarımı, çinicilik, hüsn-i hat, cilt bakımı, kırkyama, keçe yapımı, mis sabunculuğu, mum yapımı, Türk ve Osmanlı mutfağı, şiş ve tığ örgücülüğü, yağlı boya, pasta yapımı ve sunumu, halk oyunları, fotoğrafçılık, İngilizce, güzel konuşma ve diksiyon, bağlama, keman, koro, seramik, cam mozaik, koza yapımı, resim ve gitar kursları da düzenleniyor. Derince Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdiği yeni dönem kursları, hafta içi beş gün boyunca belirlenen program dahilinde devam ederken, Derinceliler Kuscahi Bilgi ve Sanat Merkezi dışında belirlenen diğer beş merkezde daha kurslara katılarak, istedikleri branşlarda eğitim alabiliyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817