banner2779
banner2752
banner2750

Kusachi’de kurslara  yoğun ilgi var
 Dumlupınar Mahallesi’nde hizmet veren Derince Belediyesi Kusachi Hobi Akademisi’nde devam eden kurslar ilçe halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor

 

Birçok farklı kurs düzenleniyor

Altı ayrı eğitim merkezinde binlerce kursiyere eğitim imkanı sağlayan Derince Belediyesi’nin açtığı kurslar ilçe halkınca yoğun ilgiyle karşılanıyor. Dumlupınar Mahallesi’nde hizmet veren Kusachi Hobi Akademisi’nde de yirminin üzerinde kurs düzenlenirken, öğrencisinden, ev hanımına kadar birçok vatandaş bu kurslardan yararlanıyor. Gitardan bağlamaya, Türk mutfağı kursundan pasta yapımına kadar birçok farklı kursun yer aldığı merkezde kurslar Derince Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize ediliyor. Kusachi Hobi Akademisi’nde yer alan çocuk yogası kursu bu alanda Kocaeli’nde ilk olma özelliği taşıyor. Behice Köse’nin öğreticiliğinde yapılan ve 18 öğrencinin katıldığı kurs perşembe günleri 12.45 ile 13.45 saatleri arasında gerçekleşiyor.

 

Seramik kursları haftada iki gün

Ebru kursunda yapılan çalışmalara ise 27 kursiyer iştirak ediyor. Gülseher Kahraman’ın önderliğinde gerçekleşen çalışmalara katılan kursiyerler pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri 10.00-16.00 saatleri arasında ebru sanatının inceliklerini öğreniyor. Elif Sancak’ın öğreticilik yaptığı el nakışı kursları ise çarşamba ve perşembe günleri yapılıyor. 09.00 ile 16.00 saatleri arasında düzenlenen el nakışı kurslarından yararlanan kursiyer sayısı ise 30 kişiden oluşuyor. Kusachi’de düzenlenen seramik kursu ise perşembe ve cuma günleri 09.00 ile 15.30 saatleri arasında kursiyerlere hizmet veriyor. 24 kişinin katılım gösterdiği seramik kursunda eğitimleri Nuray Bahçeci veriyor.

 

Başkan Alemdar’a teşekkür

17 kişinin katılımıyla perşembe günleri yapılan yağlı boya kurslarında ders saatleri ise 09.30-13.45 arası. Birçok güzel çalışmaya imza atılan yağlı boya kursunda dersleri Ebru Çetin veriyor. Kusachi Hobi Akademisi’nde en son hizmete açılan kurslardan biri ise Türk Mutfağı üzerine. Evrim Karaca’nın hocalığını yaptığı ve şu an itibariyle 40 kişinin katıldığı Türk Mutfağı kursunda dersler pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri 09.00 ile 15.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Kurs merkezinde yapılan çalışmaları inceleyen Bilgi Evleri Koordinatörü Serkan Saka ile sohbet eden kursiyerler kendilerine sağladıkları imkanlar nedeniyle Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’a teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751