banner2779
banner2752
banner2750

KUŞKAN; KARAOSMANOĞLU İKİ ŞEYİ İYİ YAPIYOR

CHP Körfez 2. Danışma Kurulu Toplantısı Yarımca ‘da Körfez Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya, CHP İl  Başkanı Yalçın Kuşkan, Hereke eski Belediye Başkanı Ahmet Arıt, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu, Körfez belediye başkanlığı adayı Reşat Başar, belediye meclis üyeleri, aday adayı olan Srap Baykurt ve belediye meclis üyeliği aday adayları ile yaklaşık 300 kişilik grup katıldı. Atatürk’ün ölümünün 75. Yıldönümü nedeniyle toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Danışma Kurulu için oluşturulan divana Ömer Kurtbaş, Kerim Barış ve Türkan Erdoğan seçildi.


‘’Gün tembellik etme günü değil’’

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu, Körfez Belediyesi’ni kazanmaya odaklandıklarını söyleyerek, ‘’Gün  tembellik etme günü değil, taşın altına elini koyma günüdür. Tartışmalara son verip, Körfez Belediyesi’ni nasıl kazanacağımızı düşünme günüdür. AKP’de aday adayları birbirleriyle yarışırken biz adayımızı belirledik ve yol aldık. 16 Kasım  Cumartesi günü belediye meclis üyesi aday adaylarımızla kahvaltılı toplantı yapıp, onları da bu sürecin içine dahil edeceğiz. Ön seçimi düşünmeden her aday adayı arkadaşımız gittiği yerlerde yeni isimleri partinize kazandırmalıdır. Bu hafta mahalle komitelerini tamamlayıp aktif olarak çalıştıracağız. Yine bu hafta içinde Tütünçiftlik’te merkezi bir noktada seçim koordinasyon merkezimizi açacağız. Bunu Hereke takip edecek. AKP’ye dur demek ve beledieye seçimlerini almak için hep birlikte el ele verip çalışacağız’’ dedi.


‘’Dilovası’nda seçimi kazanacağız’’

Daha sonra kürsüye gelen İl Başkanı Yalçın Kuşkan, aday adayı olarak ön seçimlere giren Ergun Nafiz Tanrıber’e ve Serap Baykurt’ ateşekkür ederek, ‘’Reşat Başar’a teşekkür etmiyorum. Ona Mart sonunda seçimi kazanınca hep birlikte teşekkür edeceğiz. Körfez, İzmit, Kartepe, Gölcük olmak üzere 8 ilçede adayını taban kendisi seçti. Bu çok önemli bir süreç. Siz ne istediyseniz sonuç o çıktı, tamamen kendi iradenizle adayı belirlediniz ve içselleştirdiniz. Muhtemelen 24 Kasım’da  Gebze’de, Çarşamba’ya kadar da Kandıra’da seçim tamamlanmış olacak ve 12 ilçe tamamlanacak. Ben pek hayal gören birisi değilim ve temkinli yaklaşırım ama Dilovası’nda seçimi kazanacağız. İzmit. Darıca, Gölcük, Karamürsel’de çok iyi toparlanma var. Körfez’de de sima olarak yeni olan bir arkadaşımızı siz seçip aday yaptınız. Bizim için kimin aday olacağını düşünüp kaprislere kapılma lüksümüz yok. Kimlerle seçim alınacaksa , asla ben demeden kaprislere kapılmadan , ülke elden gidiyor denilen bir dönemde , kimler bu horonun içine dahil edilebilirse, kimlerle seçim alınabilirse işin içine alın. CHP ruhunu unutmazsınız, biz de unutturmayız, fakat bize oy kazandıracak güçlere ihtiyacımız var’’ dedi.

‘’Belediye başkanı 2 iş yapıyor, benim başkanım yapmayacak’’

Yalçın Kuşkan, CHP döneminde kente gelen paranın 15 katının şu anda verildiğini sözlerine ekleyerek, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı 2 işi çok iyi yapıyor. Sabah sporu ve kahvaltı. Başka bir iş yaptığı yok. Gelen paraya rağmen Büyükşehir ve Körfez Belediye Başkanları çalışmıyor. Benim başkanlarım bu iki şeyi yapmayacak. Türkiye de diğer illerde kişi başı kamu yatırımı 401 lira iken, bizde sanayi kenti olmamıza, zehir solumamıza, kanserle mücadele etmemize rağmen 133 lira. Biz çok şey istemiyoruz. Sinop’a, Van’a ne gidiyorsa bize de o oranda yatırım yapılsın. Bunu sağlamak yerel yönetimlere düşer. Projelere üretip, zorlayıp alacaklar. Bu yapılmıyorsa yerel yönetimlerde eksik var demektir. İlimiz işsizlikte de sanayi kenti olmasına rağmen Türkiye ortalamasının çok çok üstünde. Yol haritasını iyi çıkartın, kimse kendisi için hesap yapmasın. Önemli olan Mart sonunda Körfez Belediyesi’nde CHP’nin olması’’ dedi.



‘’Yol haritasını birlikte belirleyelim’’ daha sonra söz alan Körfez adayı Reşat Başar, seçim haritasını birlikte hazırlamak için toplantıyı düzenlediklerini belirterek, ön seçim çalışmalarına katılan aday adaylarına, partiye destek veren isimlere teşekkür etti ve ‘’İlçede Çamlıtepe mahallesi birinci, daha sonra sırasıyla Esentepe, İlimtepe, Mimar Sinan, Kuzey Mahallesi, Atalar, Hereke , Güney, Fatih ve Yavuz Selim mahalleleri ön seçime katılım yaptılar, teşekkür ediyorum.  Önseçimdeki şeffaflığın devamını getirmek gerekiyor. Bundan sonraki yol çalışmasını da birlikte yapmak için sizleri buraya davet ettik. Bundan sonra konik bir yapı oluşturacak ve birbirine bağlı organizasyonla çalışmaları sürdüreceğiz. Burada her kes fikrini, düşüncelerini dile getirecek ve yol haritasını birlikte çizeceğiz. Herkesin birbirine ihtiyacı var. Ben teşekkür almadım, bu da beni hırslandırdı. Mahalle ve köylerde komiteler, komisyonlar oluşturulacak, her kesin bu komisyonlarda ve çalışmalarda yer almasını istiyorum’’ dedi.  Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.//
Ahmet YARAR


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751