KUTLU DOĞUM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Müftülüğü işbirliği ile organize edilen Kutlu Doğum etkinliği Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa yoğun katılım nedeniyle solana sığmayan vatandaşlar için solan dışına kurulan LED ekrandan vatandaşlar programı takip ettiler.   

 

YOĞUN KATILIM

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği programına, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, , Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan,  İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KUR'AN KURSLARI ÖNEMLİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, "Dünyanın neresine gidersek gidelim Müslüman olarak anılmaktan mutluluk duymamız gerekiyor. Müslüman söz ve davranışlarıyla din kardeşlerine de örnek olmalıdır. Kuran kurslarımız ve camilerimizin de bu noktada değerini bilelim. " diye konuştu.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜL ALDI

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2 bin 238 kişi arasında gerçekleştirilen Kur’an- ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında ilk üçe giren kursiyerlere Feyzullah Okumuş tarafından hediyeleri takdim edildi. Birincilik ödülü kazanan Hülya Taka Umre seyahati, ikinci Aslı Erdoğan Dizüstü Bilgisayar  ve üçüncü Huriye Ertürk tablet ile ödüllendirildi.

 

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programda Kocaeli genelinde eğitim gören Kur’an kursu öğrencileri Kutlu doğum haftasına dolayısıyla çeşitli gösteriler yaptı. Yapılan gösterilerin ardından Kocaeli Müftü Yardımcısı Yusuf Doğan tarafından eğitmenlere sertifika takdim edildi. Sertifika töreninden önce konuşan Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan  Doğan ‘’ İslam Dünyası en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Osmanlı'nın parçalanmasıyla başlayan parçalanma süreci İslam alemi daha da parçalanmak isteniyor. Aynı kitaba inanan, aynı peygamberin ümmeti olan, bunca müşterek değeri olmasına rağmen neden İslam Ümmeti parçalanıyor? Müslümanların izzet ve onurları yine kendi elleriyle yok ediliyor. Bizler tarihten alacağımız ders ve ibretle yolumuzu yeniden belirlemeliyiz. Medeniyetimizin en kadim müessesesi olan cami merkezli yetişecek yeni bir nesille İslam alemi güzel günler görecektir. Bizim Kocaeli'ye en büyük faydamız 4-6 yaşındaki çocuktan en yetişkin bireye kadar bu eğitimlerin sağlanmasıdır’’ dedi

 

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR

Vali Yardımcısı Dursun Balaban ise çocuklardan umutlu olduğuna vurgu yaparak, "Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki her tarafımız kan gölü. Fakat benim biraz önce izlediğimiz çocukları gördükçe umudum artıyor. Onlar dinini, peygamberini ne kadar erken öğrenirse İslam alemine o kadar katkı sağlayacaklar. Onlar ve öğretmenleri sayesinde İslam dünyası huzur bulacak. İslam dininde öldürmeye yer yok, her şeyi yaşatmayı emreden bir dinimiz var. Bu dinin ümmeti olmanın mutluluğunu yaşıyorum" şeklinde konuştu.

 

KUR’AN ZİYAFETİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programda Dünya Kur’an Okuma birincisi Ahmet Tel tarafından Kuran ziyafeti verildi. Mustafa Cihat tarafından ilahiler ile geceye renk katıldı. Ayrıca gecenin sonunda gerçekleştirilen çekiliş ile 4 şanslı katılımcı Umre Seyehati kazandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817