KUZEY MARMARA OTO YOLU AÇILIŞINDA CUMHURBAŞKANI VİDEO KONFERANSLA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Gebze-İzmit otoyolunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kuzey Marmara Otoyolu en uçtan başlayıp 400 kilometre uzunluğundaki büyük bir projedir. Kuzey Marmara otoyolu İstanbul’un batısındaki en uç noktasından başlayıp Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan büyük bir projedir. Otoyolumuzun inşaatı biten kesimlerini 2016’dan buyana peyderpey açıyoruz. Bu bölüm dahi tek başına iftihar verici bir eserdir.

TARİHE KARIŞACAK!

Yol dikkat ederseniz 2 x 4 şeklindedir. Yani 4 gidip 4 geliştir. Yol medeniyettir. Bu şekilde yollara sahipseniz işte o zaman medeniyet yarışında sizi kimse kolay kolay yakalayamaz. İnşaAllah 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde olduğu projemizi tamamladığımızda Marmara ve Batı Anadoluyu Otoyol kuşağıyla donatmış olacağız.

Tabi bu durum aynı zamana İstanbul-Ankara güzergahının en sıkışık kesiminin rahatlaması anlamına geliyor. Bayram tatili gibi dönemlerde araç trafikleri tarihi karışacaktır. Bu güzergahın yıllık katkısı vakitten 270 milyon lira akaryakıttan 317 milyon lira emisyon salınımın azaltmasında 8 milyon olmak üzere 595 milyon lirayı bulacaktır.

Yol, elektrik, içme suyu, atık su gibi alt yapı hizmetleriyle mimari eserler aynı zamanda medeniyet göstergesidir. Medeniyet unsurları bu altyapı üzerinde yükselir.

Yönümüzü geleceğe çevirmek yerine kendi iç sıkıntılarımıza çevirdiğimizde enerjimizi ve vaktimizi heba ediyoruz.

TÜRKİYE'Yİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Kuzey Marmara Otoyolu sadece bir otoyol değil, demir yolu ve hava yolu ulaşımında da bir kesişim noktası ve hattı olduğunu belirtmek isterim. Kuzey Marmara Otoyolu'nun sadece Gebze hattının açılmasıyla yıllık 595 milyonluk tasarruf sağlanacak. Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak bir basamak niteliğindedir. Bu dev projelerle yanımızda olduğunuz ve hiçbir zaman desteğinizi esirgemediğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Projede emeği geçen tüm yüklenici firma ve bakanlık personelimize teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817