banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Lahit buldular
Kocaeli İzmit İlçesinde meydana gelen şaşırtıcı olayda, bir evin bodrumunda izinsiz kazı yaptıkları iddia edilen 5 kişi suç üstü yakalandı. Kazdıkları alanda ise roma mezarı çıktı.

Edinilen bilgilere ve iddialara gore; İzmit İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, almış oldukları bir duyumu değerlendirerek düzenledikleri şaşırtıcı operasyonda, Muzeler Haftası arifesin de bir ikametin bodrumunda izinsiz kazı yapan 5 kişiyi gözaltına aldı. Kazı alanında roma mezarları bulundu.

ANIT MEZAR ÇIKTI
Operasyon iddialara  göre şu şekilde gelişti. İzmit Turgut Mahallesi Erguvan Sokak no:55 adresinde ikamet eden şahısların kaçak define kazısı yaptıkları ihbarlarını değerlendiren İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve Sümer Polis Merkezi Amirliği ekipleri harekete geçti. Adrese baskın düzenleyen polis ekipleri üç katlı bir ikametin bodrum katında Roma İmparatorluğu’na ait olan ve 2. Yüzyıldan kaldığı iddia edilen bir Tümülüs’e, yani anıt mezara rastlandı. Mezar içerisinde biri parçalanmış 3 adet lahit, bu lahitleri parçalamakta kullanıldığı iddia edilen çekiç, tokmak ve hilti ele geçirildi. 

ARİSTOKRATLARININ MEZARLARI
Tarihi eser niteliğindeki mezarı tahrip ettikleri iddia edilen İ.D.,(57), M.D.(22), C.D., O.G. ve H.T. isimli şahıslar İzmit İlçe Asayiş Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay yerine gelen Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay “Benzer mezarlara daha önce Üç Tepeler mevkiinde rastlamıştık. Bu mezarın üzerine ev yapılması için nasıl ruhsat verdiler anlamadım. Mezarlar Aristokratların. Bu lahitlerin içerisinde çeşitli eserler vardır, ama burada yok. Daha önce almış olmalılar” dedi. Gözaltına alınan şahısların yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826