banner2779
banner2752
banner2750

LALE SATIŞLARI 16 KASIM’DA BAŞLIYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek Lale Festivali öncesi kentin 12 ilçesinde 10 renkten oluşan lale satışları 16 Kasım Pazartesi günü başlıyor. Laleler 10 farklı çeşitten oluşacak ve 3 lira karşılığında vatandaşlara sunulacak.

 

15 BİN LALE SATILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak hayata geçirdiği Lale Festivali bünyesinde lale satışları başlıyor. 16 Kasım günü satışına başlanacak laleler 10 farklı renkten oluşuyor. Sarı, beyaz, mor, pembe, eflatun, kırmızı, beyaz-kırmızı, kırmızı-beyaz, kırmızı-sarı ve turuncu-sarı olarak satışa çıkarılacak 15 bin adet lalenin yer alacağı stantlarda, laleler 3 TL karşılığında satılacak.

 

12 İLÇEDE SATIŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Büyükşehir tarafından satılacak laleler 12 ilçede satışa sunulacak. Büyükşehir Belediyesi lale satışları için İzmit’te Cumhuriyet Parkı, Belsa Plaza önü ve Fevziye Camii’nde, Kartepe’de İstasyon Mahallesi’nde, Kandıra’da Merkez Meydanı’nda, Başiskele, Dilovası, Derince ve Karamürsel’de Belediye Hizmet Binası’nda, Çayırova’da Fatih Caddesi’nde, Körfez’de İSU Hizmet Binası önünde, Gölcük’te Çarşı Meydanı’nda, Gebze’de Mustafapaşa Camii önünde ve Darıca’da eski belediye binası önünde lale satış standı kuracak.

 

EN GÜZEL LALE SEÇİLECEK

Lalenin anavatanı olan ülkemizde özellikle Kocaeli’deki vatandaşlara bu bitkiyi benimsetmenin amaçlandığı çalışmada, lale soğanları piyasanın çok altında maliyetle veriliyor. Paketlerinin tanesi 3 liradan satılacak lale soğanları artık bahçelerde, balkonlarda ve saksılarda da açacak. Vatandaşlar yetiştirdikleri lalelerle ‘En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin’ yarışmasına da katılabilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751