banner2779
banner2752
banner2750

 Laleler 12 noktada satışa sunuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin birçok noktasında 9 renkten oluşan lale satışlarına başladı. Siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları ile karışık renklerden oluşan lalelerden 30 bin paket hazırlandı. 5 lale soğanından oluşan paketler 2 TL’den satılıyor.

KENT RENGARENK OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’ne rengârenk görünüm katan ve kenti baştan aşağı süsleyecek laleleri satmaya başladı. Lalenin anavatanı olan ülkemizde özellikle Kocaeli’deki vatandaşlara bu bitkiyi benimsetmenin amaçlandığı çalışmada lale soğanlarını piyasanın çok altında maliyetine veriliyor. Paketlerinin tanesi 2 liradan satılan lale soğanları artık bahçelerde, balkonlarda ve saksılarda da açacak. Vatandaşlar yetiştirdikleri lalelerle Nisan ayında yapılacak olan ‘En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin’ yarışmasına da katılabilecek.

İZMİT’TE 3 NOKTADA

Satışa çıktığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gören lale soğanları kentin 12 noktasında satışa sunuluyor. İzmit’te Anıtpark, Belsa, Fevziye Cami önünde satılan laleler diğer ilçelerde belediye hizmet binalarının önünden satışlar yapılıyor

EN GÜZEL LALE HANGİSİ?

Nisan ayında yapılacak olan ‘En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin’ yarışmasına katılmak isteyenlerin şimdiden lalelerini alıp ekmeleri gerekiyor. Yarışmaya katılacak vatandaşların, Belde A.Ş. tarafından aldıkları laleler ve yanında verilen satış fişi ile Nisan’ın ilk haftası Sekapark’a başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yarışmaya standartlarda bulunan 9 çeşit lale ile katılınalabilecek. Saksının çapı 29 santimetreyi geçmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, lale satış noktalarından bilgi alabiliyor.

PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Yarışmacılar, geleneksel Lale Festivali'nin bir parçası olan yarışma için festival günü Sekapark'a, saksıda yetiştirdikleri laleler ile beraber katılacak. Yarışma günü saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edilecek. Birinciye 2000 lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye 1000 lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Ödül töreni Sekapark'ta aynı gün yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751