Libya’nın Beyda şehriyle iyi niyet protokolü

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Libya Cumhuriyeti Beyda Mahalli Meclisi Başkanı Muhammed Senusi, iki şehir arasındaki iyi niyet protokolünü imzaladı. Libya’dan gelen heyet, kendilerine en büyük desteğin Türk halkı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiğini söyledi.

LİBYA HEYETİNDEN ZİYARET

Libya’nın Beyda ve Merc şehirlerinden gelen yöneticiler ile Kocaeli’nde kamp yapan Libyalı izci gençlerden oluşan heyet, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Libya Cumhuriyeti’nden Muhammed Senusi(Beyda Mahalli Meclis Başkanı), Hasan Hikmet(El Merc Mahalli Meclisi Başkanı), Yusuf Şermeddu(Beyda Ticaret Odası), Şükrü Salihi(Ömer Muhtar Üniversitesi Öğretim Görevlisi) ile Murat Özler(Anadolu Libya İşadamları Derneği Başkanı) ve Bingazi Başkonsolosumuz Ali Akın’dan oluşan heyeti karşılayan Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Çöpoğlu ve Ercan Yazıcı eşlik etti.                                                                                                      BEYDA VE MERC ŞEHİRLERİ                                                                                  İlk olarak Libyalı konuklarına Büyükşehir hizmet binasından eşsiz İzmit Körfezi manzarasını gösteren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Libyalı kardeşlerimizi Kocaeli’nde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Libya halkını çok seviyoruz. Yeni demokrasiyle Libya, dünyaya açılan bir ülke olacaktır. Bu ziyarette Kocaeli ile Beyda şehirleri arasında iyi niyet protokolünü imzalayacağız. Her konuda Libya’nın Beyda ve Merc şehirlerine yardım etmeye hazırız. Yerel yönetimlerde Libya’dan gelecek yönetici ve teknikerleri Kocaeli’nde ağırlamaya, tecrübe paylaşımında bulunmaya hazırız’’ ifadesini kullandı.    

                                                                                   ERDOĞAN TEK LİDER                                                                                        Başkan Karaosmanoğlu’na kendilerini Kocaeli’de ağırlamasından dolayı teşekkür eden Beyda Mahalli Meclis Başkanı Senusi ile El Merc Mahalli Meclisi Başkanı Hikmet, ‘’Kocaeli’nde yaptığınız hizmetleri büyük bir hayranlık ve şaşkınlıkla görüyoruz. Türkiye’nin ve Türk halkının bize gösterdiği yakın ilgiye müteşekkiriz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan’ın bize gösterdiği ilgiyi unutamayız. İslam aleminde gösterdiği çabalarla tek liderdir. Herkes onu önder olarak görüyor. Bizim için odak noktası Türkiye’dir. Türkiye ve Türk halkı her zaman yanımızda oldu. Libya’da Türkiye’ye büyük bir sevgi var’’ şeklinde konuştu.                             PROTOKOL İMZALANDI                                                                                       Başkan Karaosmanoğlu, ziyarette Libya heyetine Türkiye’deki belediyecilik sistemi ve Kocaeli’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Ziyarette Kocaeli ile Beyda şehirlerinin kardeş şehir olması konusu da gündeme geldi. Beyda ve Merc şehirlerinin yöneticileri, Başkan Karaosmanoğlu’nu Libya’ya davet etti. Görüşmelerin ardından Kocaeli ile Beyda şehirleri arasında dostluk, kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla hazırlanan iyi niyet protokolü Başkan Karaosmanoğlu ile Meclis Başkanı Senusi tarafından imzalandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817