LİMAN-İŞ SENDİKASI  ÖFKELİ
 Sendikanın Derince Şubesi’nde yapılan basın açıklaması sırasında, işten çıkartılan işçiler Murat Torlakoğlu, Onur Solak, Cengizhan Aydın, Recep Akpınar, Erdoğan Balcı ve Ali Can Kantaş’da yer aldı. Başkan Bülent Aykut, işyerinde yaklaşık 500 işçi bulunduğunu ve bunlardan 270’inin liman iş kolunda gösterildiğini ifade ederek, ‘’Öncü gurup olan bu arkadaşlarımız işyerinde sendikal örgütlenmeyi yaptılar. 35 üyemiz oldu ve bunlardan 18’ini işveren baskı ve tehditle istifa ettirdi, daha sonra da 6 arkadaşımızı işten çıkarttı. İşveren, içerdeki üyelerimizin sendikadan baskıyla istifa ettirilmesine direnen, yasal haklarını kullanmak isteyen 6 arkadaşımızı işten çıkarttı. Uyarılarımıza kulak asmayan işveren, sendikalım işçileri iten atmakla, hukuktan, sendikadan ve mücadeleden kurtulacağını sanıyorsa yanılıyor. Liman-İş Sendikası 50 yıllık mücadele tarihi ile bunu kanıtlamıştır. 31 yıllık geçmişiyle övünen bir firmanın, işçisini bir meta gibi görmesine izin vermeyeceğiz. İşçiyi sendikasızlaşmaya karşı işsizlikle terbiye etmeye çalışan işveren bilsin ki, Türkiye’nin en büyük sermaye babalarını bile sendikal anlamda terbiye eden işçi sınıfı ve onun sendikal hareketi seni de terbiye edecektir. Türkiye’nin sendikalaştığı için işten atılmakla korktuğu ve sendikasızlaşmaya sevk edildiği, anayasal hakların gelişi güzel çiğnendiği bir ülke olmasına göz yummayacağız. Bu mücadelede, tüm anayasal ve yasal haklarımızı kullanacak, yasal her türlü eylemi gerçekleştireceğiz’’ dedi. İşyerinde sendika bulunmadığı ve aylık ücretlerin 1300-1400 arasında bulunduğu, sosyal hakların olmadığı belirtildi.

Bülent Aykurt, işyerindeki baskı ile ilgili daha önce de açıklama yaptıklarını, bir işveren vekilinin özellikle baskı içinde yer aldığının açıklandığını da ifade ederek, ‘’Bu işveren vekili kendisine hakaret edildiğini ileri sürmüştür. Oysa yapılan açıklamalarda kişinin kişilik haklarına saldırı yönünde tek bir ifade yoktur. İfadelerde suç işlendiği söylenmiştir ve bunun doğruluğu da ortaya çıkmıştır’’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.