LİSE OLMAYAN BÖLGEDE 3 KATLI BİNA ÇÜRÜYOR

Bölgede yer alan 17 mahalle de lise olmadığı ve öğrencilerin merkezde ki okullara gitmek zorunda kaldığını belirten vatandaşlar, söz verilmesine rağmen binanın liseye çevrilmediğini söylüyorlar.

Bölgede lise için büyük bir beklenti olduğunu söyleyen vatandaşlar, “17 mahalle de yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Bu iş hanı yapıldıktan sonra bir süre kullanıldı ama daha sonra boşaldı. Binanın içinde 54 dükkan var ve bunun 30’u boş olarak bekliyor. Bu 30 iş yeri belediyeye ait. 24 dükkanın da tamamı dolu değil. Daha önce de bu konu gündeme geldi ve binanın milli eğitime devredileceği, sonra da lise yapılacağı söylendi. Her dönem bunun için umut veriliyor ama sonrasında da kimse adım atmıyor, bina her gün çürüyor” dediler.

İş merkezinin alt katta bulunan dükkanlarının camları kırılırken, dükkanlara kimin girip çıktığı da bilinmiyor. Burada iş yeri olan vatandaşlar, sahipsizlik ve bakımsızlık nedeniyle tedirgin olduklarını da ifade ederek, “İnsanlar  burada boş dükkanlarda hayvan beslediler, zaman zaman kim oldukları bilinmeyen şahısların da barınağı oldu. Çevre güvenliği için binanın bir an önce değerlendirilmesi gerekiyor. En iyi proje de burada lisenin açılması. Böylece çocuklar ve aileler de sıkıntıdan kurtulur” şeklinde konuştular.

İlimtepe Mahalle Muhtarı Kazım Elmas, iş merkezin bir bölümünün zamanla atıl hale geldiğini ve önlem alınmazsa zamanla da milli servetin çürüyerek, kullanılmaz hale geleceğini ifade ederek, “Yazın sıcakla, kışın soğukla mücadele ederek çocuklarımız eğitim için kent merkezinde ki okullara gidiyorlar. Buraya açılacak lise aile ve çocukları bu sıkıntıdan kurtaracaktır. Bu nedenle bir an önce kurumların aralarında anlaşarak binanın devrinin yapılmasını ve okul olarak hizmete girmesini bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817