banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Liseli Gençler Kendi Merkezini Kuruyor
 Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan “Akademi Lise” projesi kapsamında, geçtiğimiz günlerde alanında uzman akademisyen ve bürokratların katılımıyla “Akademi Lise Çalıştayı”nın ikincisi gerçekleştirildi. Kocaeli’deki farklı liselerden gelen 24 kişilik öğrenci gurubunun katılımıyla Seka Park Otel’de yapılan çalıştayda, öğrencilere, nasıl bir akademi lise hayal ettikleri sorusu sorulurken, onlardan akademi liseyle alakalı görüş ve önerilerini belirtmeleri istendi.

 

 “ÇAĞDAŞ, DEĞERLERİNİ BİLEN NESİL”

Akademi Lise Çalıştayı’nda Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, eğitim koordinatörleri ve Akademi Lise birim sorumluları hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil öğrencilere hitap ederek  “Sizlere açık yüreklilikle, çekinmeden, aklınızdan ne geçiyorsa mantık çerçevesinde, ön yargılı olmadan, projenin ciddi anlamda bir karşılık bulması anlamında düşüncelerinizi, görüşlerinizi özgür bir ortamda ifade etme şansı veriyoruz. Amacımız, gençlerimizin çağdaş, ahlaki değerlerini, örf, adet ve geleneklerini bilen nesiller yetiştirmektir. Bunun için siz gençlerin görüşlerini önemsiyoruz ve yeni açılacak olan Akademi Liseyi, sizin görüş ve önerilerinizi değerlendirerek şekillendirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Sevil, gençler için yapılan bu çalıştaya katkılarından dolayı, ilgili okulların yöneticilerine ve değerli fikirlerini esirgemeyen öğrencilere teşekkür etti.        

 

GÜVENLİ ORTAMDA SOSYAL FAALİYETLER

Çalıştaya katılan gençler ise, yoğun geçen okul zamanlarının dışında daha faydalı ve güvenli bir şekilde sosyal faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir ortam ihtiyaçlarının olduğunu ve bu ortamın da “Akademi Lise” ile gerçekleşeceğine inandıklarını belirtti. Öğrenciler başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

AKADEMİK LİSE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet vermeye devam eden Bilgi Evlerinin, liseli gençlere uyarlaması şeklinde düşünülen “Akademi Lise” projesinde, bilgi destek programlarının yanı sıra değerler eğitimi, atölye çalışmaları, kulüp faaliyetleri, sosyal projeler, kamplar ve sportif faaliyetlerden oluşan programlar uygulanması planlanmakta.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826