banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

LİSELİLERE SPOR ÖZEL YETENEK KURSLARINI ANLATIYOR
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, lise ve üniversitelerin spor bölümlerine hazırlanan gençler için geçen yıl başlattığı Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları’nı bu yıl da gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Akademi Lise Projesi ile koordineli bir şekilde yürütülecek olan kurslar için bilgilendirme çalışmaları başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü, kentteki tüm liseleri tek tek dolaşarak, açılan kurs için bilgilendirme yapıyor. Bilgilendirme sırasında üniversitelerin spor bölümleri de öğrencilere tanıtılıyor.

 

GEÇEN YIL BAŞLATILDI

Üniversitede Spor Akademilerini tercih edecek olan öğrencilerin YGS sınavında yeterli puanı alması gerekiyor. YGS puanı ile Spor Akademilerinin yetenek sınavlarına hazırlanacak olan öğrenciler, sınavlara özel kurslarda ücret ödeyerek hazırlanıyor. Ancak bu durum, ailelere ve öğrenciye ekonomik açıdan büyük külfet getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, ailelerin ve öğrencilerin büyük sorunu olan bu konuya adeta hızır gibi yetişerek, spor akademileri ve liseleri için Ücretsiz Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu açtı.

 

GENÇLERE ÜNİVERSİTE KAPILARI AÇILDI

Bu kurslara katılan çok sayıda genç, Türkiye’nin en önemli Spor Akademileri,  Polis Meslek Yüksek Okulları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları, Polis ve Askeri Liselerine girmeyi başardı.

 

AKADEMİ LİSEDE PRATİK EĞİTİM ALACAKLAR

Büyükşehir Belediyesi söz konusu projesini bu yıl Akademi Lise ile ortaklaşa yürütecek. Teorik eğitimlerin merkezi Akademi Lise olacak. Pratik eğitimler ise, geçen yıl olduğu gibi, Büyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları’nda gerçekleştirilecek.

 

LİSELELİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü,  Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu mezunu olan personeli vasıtasıyla kurslar konusunda liselerde bilgilendirme çalışması başlattı. Eğitimler sırasında öğrencilere Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları’nın başvuru şartları anlatılıyor. Bunun yanı sıra Türkiye’deki beden eğitim yüksek okulları ve spor akademilerinin eğitimi ile ilgili bilgi veriliyor.

 

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİYİ SINAVA NASIL HAZIRLIYOR

Büyükşehir Belediyesi bu yılki ücretsiz spor özel yetenek kurslarını önümüzdeki haftalarda başlatacak. Öğrenci bu çerçevede, adaptasyon, dayanıklılık ve parkura yönelik teknik antrenman programlarına tabii tutulacak.

 

PROGRAMLARDA NELER UYGULANACAK?

Adaptasyon programında öğrencinin fizik, kondisyon ve performansı arttırılacak. Bu programda fizik kondisyon ile performansı disipline edilen öğrenci, ikinci etap olan dayanıklılık programına alınacak. Bu programda yetenek sınavına girecek öğrencinin cross, kum, merdiven, reakreasyon, esneklik ve sıçrama antrenmaları süreci başlayacak. Son etapta ise parkura yönelik antrenmanlar yaptırılacak.

 

SINAV PARKURU OLUŞTURULACAK

Büyükşehir Belediyesi, sınavların gerçekleştirildiği parkurların birebir özelliklerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 50. Yıl Spor Salonu’nda oluşturacak. Söz konusu parkurların birebir orandaki ölçüleri fotosel eşliğinde derecelendirilecek. Böylece öğrenciler sınava girerken parkur konusundaki sorunu aşmış olacak.

 

SINAV SIRASINDA DA YALNIZ BIRAKMAYACAK

Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları ile öğrenciyi sınavlara hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, sınav aşamasında da gençleri yalnız bırakmayacak. Öğrencilere sınavda ihtiyaç duydukları malzemelerin yanı sıra ulaşım konusunda da destek sağlanacak. Türkiye’nin dört bir yanında açılan spor yetenek sınavlarına ulaşım konusunda zorluk yaşayan öğrenci, Büyükşehir Belediyesi’nden ulaşım hizmeti alabilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826