banner2779
banner2752
banner2750

LÜTFÜ TÜRKKAN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDAN SU NUMUNESİ ALDIRDI
 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel’in Mavi Bayraklı plajından plajdan analiz için su numuneleri aldırdı. Kandıra ve Karamürsel plajlarından su örnekleri aldırdık. Sonuçları bekleyeceğiz. Bundan mavi bayrağı hak eden bir sonuç çıkarsa belediyeye teşekkür edeceğiz böyle bir hizmeti Kocaeli halkına sunduğu için. Mavi bayrağa uygun çıkmazsa ikaz edeceğiz. Milletimize de 'Burası her ne kadar mavi Bayraklı da olsa bayrak morarmış girmeyin' diyeceğiz." 
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile törenle mavi bayrak çekilen Karamürsel plajdan analiz için su numunesi aldırdı. Mavi bayrak kriterlerinin yerine getirilmesinin çok zor olduğunu belirten Türkkan, halkın başvurusu üzerine deniz suyundan numune alıp, incelemenin ardından sonuçlarını daha sonra açıklayacaklarını söyledi.
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, ve Karamürsel MHP ilçe Başkanı Orhan Kılınçsoy Karamürsel sahilindeki Altın Kemer Plajı'ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel bir firmaya deniz suyu numunesi aldırdı.
Kocaeli'nde açılan mavi Bayraklı plajlara girenlerden suyun kirliliği yönünde bazı şikayetler aldıklarını belirten Lütfü Türkkan şöyle konuştu: 
 
"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel ve Karadeniz sahilinde Kandıra Cebeci'de mavi Bayraklı plajlar açtı. Biz de Kocaelili olarak bu durumdan çok memnun olduk. Vatandaşlarımızdan gelen bir takım şikayetlerle bu plajların mavi bayrak alacak kriterde olmadığı yönünde bilgiler aldık. Biz de bu konunun tespiti için bakanlıkça onaylı laboratuvar sorumluları eşliğinde hem Kandıra ve Karamürsel plajlarından su örnekleri aldırdık. Sonuçları bekleyeceğiz. Bundan mavi bayrağı hak eden bir sonuç çıkarsa belediyeye teşekkür edeceğiz böyle bir hizmeti Kocaeli halkına sunduğu için. Mavi bayrağa uygun çıkmazsa ikaz edeceğiz. Milletimize de 'Burası her ne kadar mavi Bayraklı da olsa bayrak morarmış girmeyin' diyeceğiz."
 
Mavi bayrak almak için bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Türkkan konuşmasını söyle sürdürdü: "Mavi bayrak olması için o plajın denizin dışında bir takım hizmetleri de beraberinde getirmesi lazım. Örneğin tuvaletler, soyunma kabinleri ve duşlar olması gerekir. Orada duş altına girdik, su akmıyordu. Sorduk vatandaşlara dün de akmıyormuş. Mavi bayrak açmak kolay ama onun gereğini devam ettirmek lazım. Deniz suyu sonucu bekleyeceğiz ve bir hafta sonra da açıklayacağız. Umuyor ve temenni ediyorum bu insan sağlığına aykırı değildir. Görüntüye baktığımızda sanki bir sıkıntı var gibi gözüküyor. Ciddi anlamda gözle görülen bir kirlilik var. Ama bunun laboratuvar sonucunu görmek lazım. Sonucu vatandaşlarımızla paylaşacağız." dedi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751