MACAR BAŞKONSOLOSDAN BAŞKAN ÜZÜLMEZ’E NEZAKET ZİYARETİ
 Macar dostları Kartepe’de görmekten mutlu olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, nazik ziyaretleri için başkonsolosa teşekkür etti. Uluslararası düzeyde ilişkide bulunduğu konuk ülke başkonsolosuna terör olaylarından duydukları rahatsızlığı da dile getiren Başkan Üzülmez, Macar hükümeti ve konsolosluk düzeyinde kurdukları iyi ilişkilere değindi.

 

Macarlar için Karatepe ve Kartepenin ayrı bir önemi olduğunu bildiğini de kaydeden Başkan Üzülmez, ilişkileri geliştirerek turizme dönüştürmek adına üzerlerine düşeni yaptıklarını da hatırlattı. Başkan Üzülmez, Tökeli İmre Anıtı’nı ve Macar hükümetini öne çıkartacak, Kartepe’deki Macar değerlerini yaşatacak, kendi kültürlerine uygun projeler üreterek bölge turizmine destek vermelerini de istedi. Başkan Üzülmez, Macaristan’da bir belediye ile kardeş belediye olmak istediklerini de kaydetti.

 

Başkonsolos Hendrichs, turizm sektöründeki ilişkileri ve iş birliğini daha da artırma düşüncesi içinde olduğunu kaydetti. Kendileri için önemli bir merkez olan Kartepe’de Macar anılarının yaşatılması için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Üzülmez’e teşekkür eden Başkonsolos Hendrichs, “Turizm konusunda sizinle yapılan görüşmeler çerçevesinde yapılacak çalışmalara destek vermeye hazırız” dedi.

 

Karşılıklı iyi niyet dilekleri eşliğinde süren sohbet sonunda Başkonsolos Hendrich ve Belediye Başkanı Üzülmez karşılıklı hediyeleştiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817