banner2779
banner2752
banner2750

MAĞDUR EDİLEN 500 LİRA ALACAK
 Numara taşımada vatandaşı koruyan yeni düzenlemeler geliyor. Düzenlemeyle GSM operatörleri numara taşımada yaşanacak gecikmelerden sorumlu olacak. Tüketiciler habersiz yapılan numara taşımalarda 4 bin liraya kadar tazminat talep edebilecek. 

Önümüzdeki dönemde yapılması düşünülen düzenlemeyle numara taşıma başvurusu yapan ancak belirlenen süre içerisinde taşıma işlemi gerçekleşmeyenler tazminat alabilecek.

Süreç abonenin GSM operatörüne yapacağı taleple başlayacak. Bireysel aboneler en fazla 500 lira
 olmak kaydıyla günlük 5 lira, kurumsal aboneler ise bin lirayı geçmemek kaydıyla günlük 10 lira alabilecek. Abonelere GSM operatörü tarafından ödenecek tazminat, hem banka hesap numaralarına hem de operatörün bayi veya abone merkezi tarafından elden verilebilecek. Ayrıca faturalı abonelerin borçları üzerinden ve faturasız hatlara da TL yükleyerek bu tazminat ödenebilecek. Numara taşıma işlemini yapan bayi veya abone merkezinin göndermesi gereken bilgileri merkez operatöre göndermemesi durumunda ise aboneler bu bayilerden tazminat talep edebilecek.

2008 yılında başlayan numara taşıma uygulamasının ilk zamanlarında yoğun olarak karşılaşılan abonenin isteği dışında yapılan taşıma işlemlerine de tazminat cezası getirilecek. Genellikle bazı bayiler tarafından taşınan numara sayısı kadar prim almalarından kaynaklanan bu sorun tamamen ortadan kaldırılacak. Talep olmaksızın numarası taşınan vatandaşlar bir defaya mahsus olmak üzere operatöre yapacakları taleple 4 bin liraya kadar tazminat alabilecek. Kurumsal abonelerin alacağı miktar ise maksimum 8 bin lira olarak belirlenecek. Aboneyi mağdur eden bu gelişmeler üzerine yapılan talepler sonrası operatör veya bayiler tarafından 15 gün içerisinde söz konusu tazminatın ödenmeye başlanması gerekecek.

Düzenlemelerin önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi bekleniyor. Danimarka, İspanya, Slovakya, Portekiz, İtalya ve İngiltere'nin aralarında bulunduğu birçok ülkede uygulanan bu uygulamalarla AB mevzuatına uyum sağlanması amaçlanıyor.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751