MAHKEME KAN'I HAKLI BULDU

Söz konusu bu kararla "yasal mevzuat çerçevesinde" kanunda vurgulanan yukarı ve aşağı sınırları belirleme yetkisinin belediye meclisine ait olmadığından dava konusu işlemde yetki yönünden hukuka uyarlık bulunmadığı ve belediye meclisinin bütçe denkliğini bozacak şekilde gelir azaltıcı ve gider arttırıcı kararlar alamayacağı vurgulandı.

KAN İTİRAZ ETMİŞTİ

2013 yılı nisan ayında meclis üyelerinin ilan ve reklam vergileri hakkındaki bütçe komisyon raporu 01/04/2013 tarih ve 17 sayılı meclis kararı ile kabul edilmiş ancak Başkan KAN kararın; Belediye Meclisinin bütçe denkliğini bozacak şekilde gelir azaltıcı ve gider arttırıcı kararlar alamayacağı ve bu durumun hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile meclise geri iade etmiştir. söz konusu Bütçe komisyonu raporu 04/04/2013 tarih ve 23 sayılı kararı ile oy çokluğu ile tekrar kabul etmiştir. Kocaeli 2. vergi mahkemesi verdiği bu kararla Başkan KAN'I haklı çıkarmış oldu.

İtirazının temeli; Belediyenin bütçesinin  meclis tarafından Kasım 2012 de onaylandıktan ve bütçe yürürlüğe girdikten 2 ay sonra, aynı komisyon tarafından ilan ve reklam vergilerinin metrekare birim fiyatını 45 liradan 25 liraya düşüren Belediye Bütçe  komisyon üyelerinin aynı zamanda tamamının esnaf olup belediyeye ilan ve reklam vergisi verdiğini ve bu değişikliğin Belediyenin gelirlerinin düşürmek ve belediyenin hizmet yapmasını engellemek için yapıldığını düşünmüş ve kararın siyasi olduğu gerekçesi ile mahkemeye gitmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817