banner2779
banner2752
banner2750

MAHKEME KARARIYLA ÜST GEÇİT YIKILIYOR
 Körfez Tütünçiftlik Yeni yalı Mahallesi’nde yer alan ve Kahveler durağı olarak bilinen mevkide, Karayolları tarafından yaptırılan üst geçidin, bir ailenin ‘’evimi görüyorlar, rahatsız oluyorum’’ şeklindeki başvurusu üzerine yıkımına karar verildi. Aynı ailenin, daha önce de 20 metre İzmit istikametinde iken üst geçidi şikayet ettiği ve haklı görüldüğü ama Karayolları’nın yanlış hesapla üst geçidi binaya daha fazla yaklaştırdığı öğrenildi.

Kara mizah gibi öykü, üst geçidin Güney tarafındaki ayaklarının hemen yanı başında 3 katlı binaların olan Taşyürek ailesinin başvurusu ile başladı. Güney Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerinde 3 katlı binaları olan Taşyürek ailesi, üst geçidin ayaklarının binaya çok yakın olduğunu ve yatak odalarının göründüğünü, evde rahat yaşayamadıklarını söyleyerek önce Karayolları’na, daha sonra da sonuç alamayınca Kocaeli İdari Mahkemesi’ne başvurdular. Başvuru olumlu bulundu ve üst geçidin yıkımına, ya da daha ileri alınmasına karar verildi. Burada, yanlış hesaplama devreye girdi ve üst geçit, İzmit yönüne uzaklaştırılacağına, şikayetçi olan ailenin evine doğru, Yarımca istikametine götürülerek, yenisi yapıldı.

Mahkeme

Taşyürek ailesi adına İdari Mahkeme’ye tekrar başvuran Sebahat Taşyürek (80), aynı gerekçelerle, üstelik daha da fazla geçidin eve yaklaştırıldığını belirterek yıkımı isteğiyle dava açtı. Açılan davada aile haklı bulundu ve üst geçidin yıkımına karar verildi. Belediye tarafından yapılan itirazlarda sonuçsuz kalıp, yıkım kararı kesinleşince önceki gün ekipler gelerek geçidi yıkmak istediler. Yeni Yalı Mahallesi sakinleri bu dudu8ma itiraz ederek, üst geçidin bölgedeki tek geçit olduğunu, vatandaşların yoldan geçemeyeceklerini söylediler. Tepki üzerine yıkım ertelenirken, mahalle halkının imza toplamaya başladığı öğrenildi.

Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı ve Yeni Yalı Mahalle Muhtarı Yusuf Yanar, yaklaşık 5 kilometrelik alan içinde başka üst geçidin yer almadığını, viyadük geçişinin de üst geçit için başka alternatif bırakmadığını belirterek, ‘’Belediye daha uygun yer bulacağını söyledi ama bölgede viyadük ve battı çıktı trafiği var, uygun nokta yok. Yıkım halinde binlerce insan zor durumda kalacak ve yolu geçmeye çalışırken kazalar yaşanacaktır. Bu nedenle karar yeniden gözden geçirilmeli’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751