banner2779
banner2752
banner2750

Maide Restoran’dan ‘’Sağlıklı Çocuk Menüsü’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Antikkapı A.Ş.’ye bağlı Maide Restoran’da, Bilinçli Ebeveyn, Sağlıklı İdeal Nesiller Derneği’nin (Besin-Der) işbirliğiyle sağlıklı çocuk menüsü uygulaması hayata geçirildi. Maide Restoran’da gerçekleştirilen uygulamanın tanıtım toplantısında sağlıklı çocuk menüsündeki hiçbir besinde katkı maddesi, koruyucu madde, trans yağ, nişasta bazlı şeker, GDO'lu ürün bulunmadığı ifade edildi.

“MENÜ BESİN-DER İLE BİRLİKTE HAZIRLANDI”

Tanıtım toplantısına Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel, Besin-Der Kurucu Başkanı Ercan Kaplan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Filiz Çizmecioğlu, Besin-Der yönetim kurulu üyeleri, şeker hastası çocuklar ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü Yücel, “Bu projenin bizim için çok özel yeri var. İlk programı sizlerle yapıyoruz. Tesisi açalı 3-4 gün olmasına rağmen, biz ticari kaygı gözetmeksizin bir çalışma yürüttük.  Şehrimizin yöresel lezzetlere ihtiyacı vardı. Mutfağımızda yöresel lezzetler menümüz var. Esnafımızı rahatsız etmeden çalışacağız. İşçi maliyeti koymadan ücret politikası belirledik. Ortalama 20 liraya bir menüyü vatandaşlarımız yiyebilecek. Çay-simit 1 lira projemiz de büyük ilgi görmüştü. Bütün ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz.  Çocuklarımıza yönelik bir menü hazırladık. Bu menüyü Besin-Der ile birlikte oluşturduk” dedi.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANIYOR”

Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan Besin-Der Kurucu Başkanı Diyetisyen Ercan Kaplan, “Temiz beslenme, doğal beslenme, helal beslenme, sağlıklı beslenme vb. kavramlar son yüzyılın, özellikle de son 10 yılın moda kavramları haline geldi. Çünkü artık anladık ki, kendi kendimizi ve çocuklarımızı zehirliyoruz. Biz de Besin-Der (Bilinçli Ebeveyn, Sağlıklı İdeal Nesiller Derneği) olarak gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi ve sağlıklı alışkanlıklar edinebilmesi adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı Antikkapı A.Ş. ile birlikte Türkiye'de bir ilk olacak uygulamaya imza attık” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI ÇOCUK MENÜSÜ

Ülkemizde tüketilen yemeklerin yüzde 40’dan fazlasının, şehirlerde ise yüzde 60’dan fazlasının ev dışında yenildiğini ve böyle bir kültür geliştirildiğini belirten Kaplan, “Çocuğunu sağlıklı beslemek isteyen bilinçli ebeveynler bir tercih yapmak zorunda kalıyorlardı. Ya çocuklarını böyle bir sosyalliğin dışında tutmak ya da istemeden de olsa çocuklarına ev dışında sağlıksız olduğunu bildiği yiyecekleri yedirmek. Biz Antikkapı A.Ş. ile birlikte bu ebeveynlere üçüncü bir seçenek sunmak istedik, ayrıca çocuklara da şunu göstermek istedik ki, sağlıklı yiyecekler de lezzetli olabilir” şeklinde konuştu.

“GDO’LU ÜRÜN BULUNMUYOR”

Kaplan, “Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel ile birlikte oluşturduğumuz sağlıklı çocuk menülerini, Besin-Der profesyonelleri (doktor, diyetisyen, gıda mühendisi, pedagog) onayladı. Bir diyetisyen, bir baba olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum ki, bu menülerde çocuklarımıza sunulan hiçbir besinde katkı maddesi, koruyucu madde, trans yağ, nişasta bazlı şeker, GDO'lu ürün bulunmamaktadır. İnşallah bu uygulama özel sektöre de örnek olur ve gittiğimiz her mekânda çocuklarımıza sağlıklı besinler bulabilme imkânını yakalarız” ifadelerini kullandı.

“BİR ÇOCUK KURTULURSA DÜNYA KURTULUR”

Diyetisyen Ercan Kaplan sözlerini, “Bizler bu menüleri test ettik ve onayladık ama asıl test etmesi gerekenleri bugün aramızda görüyoruz, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Filiz Çizmecioğlu, kendisi derneğimizin kurucu üyesidir ve ekibi küçük melekleri ile birlikte buradalar. Şimdi onların onayına sunalım istiyoruz. Sağlıklı ve güzel bir gelecek için hepimiz bir şeyler yapmalıyız. Bir çocuk kurtulursa dünya kurtulur” şeklinde sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751