Mardin’de Kocaeli modelini anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardin’de katıldığı belediye başkanları toplantısında Büyükşehir Modelinde Kocaeli Örneğini anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, tüm il sınırları Büyükşehir olduktan sonra Kocaeli’nde yaşanan değişim ve gelişimi, eski ve yeni fotoğraflar eşliğinde değerlendirdi. Salonu dolduran Mardinli belediye başkanları ve yerel yöneticiler, Kocaeli’ne olan hayranlıklarını dile getirdi.

 

MARDİN BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu’nun konuğu olarak Mardin’e giden Başkan Karaosmanoğlu, düzenlenen toplantıda belediye başkanları ve yerel yöneticilerle bir araya geldi. İlk olarak Mardin Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)’ne üye belediye başkanlarına Ayanoğlu tarafından kente yönelik bilgi verildi.

 

MARDİN’DE İNCELEME GEZİSİ

Başkan Karaosmanoğlu ile TDBB heyeti daha sonra Ayanoğlu ile birlikte, Mardin’i dolaştı. Başkan Karaosmanoğlu, Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu’ndan şehirde yapılan alt yapı çalışmaları ve restorasyon projeleriyle ilgili bilgi aldı. Ayanoğlu, Başkan Karaosmanoğlu ile TDBB’ye üye belediye başkanlarını Mardin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISI

Mardin’de ilçe ve belde belediye başkanları ve yerel yöneticilerle düzenlenen toplantıda bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin ardından tüm il sınırlarında Büyükşehir olmaya hazırlanan Mardin’de Kocaeli örneğini anlattı. Salonu dolduran yaklaşık 250 kişilik gruba Kocaeli’nde tüm il sınırları Büyükşehir olduktan sonra yaşanan değişimi eski ve yeni fotoğraflar eşliğinde anlatan Başkan Karaosmanoğlu, Mardin’in de aynı değişimi yaşayacağına inandığını dile getirdi.

 

MARDİN İÇİN MİLAT OLACAK

Tüm il sınırlarının Büyükşehir olmasının yerel hizmetler açısından Mardin için bir milat olacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu yerel hizmetlerin kalitesini ve hızını artıracak, Mardin merkezde yapılan hizmetlerin en ücra köşelere kadar gitmesini sağlayacak. Bu uzun soluklu bir süreç. Biz Kocaeli’de 2004’te bu yola çıktık, yaklaşık 10 yılda çok önemli değişim ve gelişimi yakaladık. Ben Mardin’in de aynı değişimi yakalayacağına inanıyorum. Mardin’de bu enerjinin, Mardin halkında bu enerjinin bulunduğuna inanıyorum. Mardin’in hazır olduğunu görüyorum. Mardin’de bugüne kadar çok güzel hizmetler yapıldığını gördüm. Hoşgörünün kenti olan Mardin’in daha güzel, daha yeşil bir kent olacağına inanıyorum’’ ifadesini kullandı.

 

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Başkan Karaosmanoğlu’na Mardin’e ziyareti ve anlattıkları nedeniyle teşekkür eden Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu, ‘’Büyükşehir statüsüne alınan Mardin’de yeni bir yerel yönetim anlayışı gelişecek. Bununla ilgili yapılması gerekenleri Başkanımız Karaosmanoğlu bize en güzel şekilde anlattı. Kocaeli’nde yaşanan değişimi gözlerimizle gördük. Kocaeli’ne 41 kere Maşallah diyoruz. Mardin olarak biz Büyükşehir’e hazırız. Daha önce bizi Kocaeli’nde ağırlayan ve bugün bize çok önemli bilgiler veren Başkanımız Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu. Toplantıya katılan belediye başkanları ve yerel yöneticiler de, Başkan Karaosmanoğlu’nun anlatımından çok önemli bilgiler aldıklarını, Kocaeli’nde yaşanan değişimi kendilerine örnek alacaklarını söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817